Haberler

e-Devlet Verileri Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet verilerini açıkladı. e-Devlet kullanıcı sayısı, hizmet sayısı ve sistemde hizmet veren kurumlara ait bilgiler paylaşıldı.

e-Devlet verileri
e-Devlet

2008 yılında halka açılan vatandaş portalı e-Devlet, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu birçok hizmete dijital olarak erişebilmesine imkan sağlıyor. Her geçen gün iyileştirmeler yapılan sistemi, 15 yaşın üstündeki vatandaşların büyük çoğunluğu kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet verilerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Pandemi dönemi ile birlikte e-Devlet kullanımının da yaygınlaştığını ifade eden Koç, toplam kullanıcı sayısı, hizmet sayısı ve kurum sayısı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

e-Devlet kullanıcı sayısı 60 milyonu aştı

e-Devlet kullanımının yaygınlaşması ile ilgili bilgiler veren Ali Taha Koç, toplam kullanıcı sayısının 60 milyon vatandaşı açtığını açıkladı. Bu rakam ülkemizdeki 15 yaş üstü nüfusun %91’i oranında. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un açıklamaları şu şekilde;

“Salgın dönemiyle e-Devlet Kapısı’nın önemi de arttı. e-Devlet Kapısı, sadece salgın gibi olağanüstü zamanlarda işleri kolaylaştırmakla kalmadı, aynı zamanda vatandaşlarımızın zamandan da tasarruf etmelerini sağladı. e-Devlet Kapısı sağladığı kolaylıklar ve tasarruflar sayesinde Dijital Türkiye yolunda atılan en büyük adım olduğunu her geçen gün ispatlamaya devam ediyor. Bugün itibarıyla kullanıcı sayısı 60 milyonu geçen e-Devlet Kapısı çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.”

e-Devlet hizmet sayısı açıklandı

e-Devlet sisteminde toplamda 886 farklı kurumun işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu kurumlara ait hizmet sayısı ise 6 bin 665. Ali Taha Koç, Araçlarım, Çalışma Hayatım, İkametgahım gibi hizmetlerin popüler olarak kullanıldığını belirterek vatandaşlar için büyük kolaylık sağlandığını ifade etti. Koç’un açıklamaları şu şekilde;

Araçlarım, Çalışma Hayatım, İkametgahım gibi bütünleşik hizmetlerle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bütünleşik hizmetlerimiz vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. 2020 yılında açılan Araçlarım bütünleşik hizmeti bugüne kadar 310 milyondan fazla kullanıldı.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu