Haberler

Nintendo, Switch Oyun Konsollarından Ekranlı OLED Modelini Tanıttı

Nintendo, 7 inç boyutunda ve 720p çözünürlüğe sahip ekranlı Switch oyun konsolunu yayınladığı video ile tanıttı. Söylentiler bu yeni OLED Switch’in içinde yeni bir Nvidia yongası olacağı yönündeydi ama şu an bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığı düşünülüyor. Yeni model konsol, televizyonda sadece 1080p görüntü modunda kullanılabilir olacak. Eğer bu modelde Nvidia yongası kullanılacak olursa; yeni oyun konsolunun düzgün çalışması için 4K özellikli bir televizyon gerekiyor. Switch OLED, yurtdışında 8 Ekim’den itibaren 350 dolardan satışa sunulacak.

Yeni Oyun Konsolunun Özellikleri Açıklandı

Yeni ekran boyutuyla beraber revize edilmiş bu modelin masaüstü oyun için ayarlanabilir bir standı bulunuyor. Ayrıca 32 GB’tan yükseltilmiş 64 GB’lık dahili depolama alanı, dahili kablolu ethernet portuna sahip yeni bir yuvası bulunuyor. Elde veya masaüstünde oyun için ses özellikleri de geliştirilmiş. Televizyon seçeneğinde HDMI üzerinden 1080p’ye kadar olduğundan bahsediliyor, bu nedenle 4K seçeneğinin bu OLED modelinde olması beklenmiyor.

The Verge’e  açıklama yapan Nitendo yetkilisi: “Nintendo Switch OLED Modeli, önceki Nintendo Switch modellerinden yeni bir CPU’ya veya daha fazla RAM’e sahip değil ” dedi. Nintendo, yeni OLED Switch’in, eski oyun konsolu gibi batarya ömrünün en fazla 9 saat olacağını dile getirdi. Yeni konsolun 320 gram ağırlığıyla, 290 gramlık orijinal modelden biraz daha ağır ve uzun olduğu söylenebilir. Bluetooth desteği hakkında da açıklama yapan yetkili:”Nintendo Switch ve Nintendo Switch Lite konsolları gibi Nintendo Switch OLED modeli de, Joy-Con için Bluetooth teknolojisini destekliyor ” dedi.

Nitendo’nun Satış Başarısı Dikkat Çekiyor

Nintendo’nun TV’ye bağlanamayan, Switch’in daha küçük ve ucuz bir sürümü olan Switch Lite’ı duyurmasından iki yıl sonra beklenen yeni model ortaya çıktı. Switch Lite, 2019’un Eylül ayında 199 dolardan yurt dışında satışa çıkmıştı.

Nintendo’nun Switch modelinin inanılmaz bir satış başarısı yakaladığı biliniyor. Modelin, 2017 yılında ilk ortaya çıkışından bu yana toplamda 84.59 milyon adet satıldı ki bu rakam, Wii konsolunun toplam 101.63 milyon adetlik satış rakamına yaklaşıyor. Yeni Switch modeli de satışlarının, Wii satışlarına iyi bir rakip olarak çıkacağı konuşuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu