Forum

"Mysite" ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

"Mysite" ve "manage content and structure" seçenekleri görünmüyor

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@YavuzYilmaz)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.

İki sorum var:

İnternette gördüğüm tutoriallarda sağ üst köşede isme tıklayınca mysite seçeneği var ama benim yeni kurduğum sharepointte bu seçenek yok. Bunu nasıl aktif edebilirim?

İkinci sorumun çözümü de ilkiyle aynı olabilir, bilmiyorum. Yine bazı sharepoint portallarda "site actions" a tıklanınca açılan menü de "manage content and structure" seçeneği geliyor. Benim kurduğumdaysa yok. Bunun sebebi nedir?

 
Gönderildi : 24/11/2011 13:09

(@YavuzYilmaz)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sharepoint kurulumunu kaldırıp tekrar sildim ve her kurulumda farklı sonuçla karşılaştım. Birinde mysite vardı,  manage content and structure yoktu. Birinde mysite yoktu,  manage content and structure vardı. Ötekinde ikisi birden yoktu. Bu konuya çözüm getiremeseniz bile en azından neyden kaynaklandığı konusunda fikir verebilicek kimse yok mu?

 
Gönderildi : 25/11/2011 21:52

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Kaldırmanıza gerek yoktu.MySite profile servisinde tanımlanır. Ancak aslen bir sitedir. ve bu site central admin de site collection new site ile açılır. Farkı şudur ki new site esnasında gelen templateler arasında Enterprise başlığı altında "My Site Host" u seçip kurulumunu gerçekleştirin. Artık Kullanıcıların kişisel sitelerini oluşturabileceği template hazır demektir. Bundan sonra oluşturduğunuz my site host sitenin adresini Profile servisinde tanıtmanız gerekiyor. Bunun için de yine central admin de application management da manage service application dan user profile servisi bulup tıklayın. Karşınıza user profile servis yönetim ekranı gelecek.Burada My Site Settings başlığını göreceksiniz. Setup My Sites linkine tıklayın. Oluşturduğunuz my site host site ismini burada girin. (Örneğin; http://adresiniz:80/my ). Daha sonra normal sitenize dönüp bir kaç kere refresh yapın ( algılama işlemi 15-20 sn sürebilir) my site artık aktif olmuştur.

 Gelelim Manage content and feature kısmına.

Bunun sebebi de basit. Sharepoint sitenize girin.(Yönetici olarak).

Sırası ile;

Site Actions--> Site Settings-->Manage Site Features kadar tıklayın.

Gelen Feature lar arasından  "SharePoint Server Publishing " feature unu aktif edin. Artık manage content and Feature gelecektir.

Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.

 

 
Gönderildi : 26/11/2011 03:08

(@YavuzYilmaz)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı.

 
Gönderildi : 27/11/2011 02:00

Paylaş: