Forum

Server Kurulum Sert...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server Kurulum Sertifkaları

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@AbdullahOmerTEMEL)
Gönderiler: 117
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba;

Ben farklı bir sertifikasyon hakkında bilgi almak istiyorum.Hp dell ıbm gibi markaların serverlerini biliyorsunuz ki bir firmadan aldığınızda garanti kapsamında kurabilmeniz için belirli bir sertifikaya sahip olmanız gerekmekte bu sertifikaları şahıs olarak alabiliyormuyuz yoksa bir şirket alınca bünyesinde uygun gördüğü kişileri yetkilendirmeyi kendi içinde mi yapıyor ? bu konu hakkında bilgisi olan var mı.

 
Gönderildi : 03/09/2014 14:42

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Merhabalar,

Üretici firmaların uzmanlık sertifikasyonları mevcut. Örneğin HP' nin Server Administrator, Blade Administrator vs gibi bir çok ürününün sertifikası var. Bunları almak için eğitim veren yerler bulman lazım. Bildiğim sadece İstanbul' da isen ADEO firması. Firma sertifikasyon için sana yardımcı olabilir.

 
Gönderildi : 03/09/2014 15:09

(@AbdullahOmerTEMEL)
Gönderiler: 117
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Peki eğitim almak şart mı ? hani tabiki bilgiyi bi yerden almak gerekli sonuçta ama sınavlar için yetkili bir eğitim merkezinden eğitim almış olmayı şart koşuyolar mı ?

 
Gönderildi : 03/09/2014 15:15

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Hayır, eğitim almak şart değil. Fakat basit seviye eğitimleri geçebilseniz de üste çıktıkça zorlaşacaktır. O zaman eğitime ihtiyaç duyulacak.

Basit sınavlar genelde internet üzerinden oluyor. Daha sonraki sınavlar için bulunduğunuz ildeki sınav merkezlerinden randevu alıp gitmeniz gerekecek.

 
Gönderildi : 04/09/2014 17:18

Paylaş: