Haberler

Hackerlar, 5.4 Milyon Twitter Hesabını Satışa Çıkardı!

Twitter’da Ocak ayında ortaya çıkan bir güvenlik zaafiyeti sonrası 5.4 milyon kişinin hesabı çalındı. Hackerlar, çalınan hesapları 30 bin dolar karşılığında satışa çıkardı. Detaylar haberimizde.

Twitter

Sosyal medya devi Twitter, son zamanlarda Elon Musk ile yaşanan satın alma uyuşmazlığı ile gündeme geliyor. Diğer yandan her geçen gün yeni bir geliştirmeye imza atan platform, bugün bir veri çalınma iddiası ile karşı karşıya kaldı. Ocak ayında yaşanan bir güvenlik zaafiyetinde 5.4 milyon kişinin Twitter hesap bilgileri çalındı. O zamanki süreçte güvenlik açığını doğrulayan şirket açığı bulan “Zhirinovskiy” isimli kullanıcıya da 5.040 dolar değerinde bir ödül göndermişti.

Twitter veritabanı forum sitelerinde satışa konuldu

Ocak ayında yaşanan güvenlik açığı sonrası elde edildiği düşünülen hesaplar, yabancı forum sitelerinde satışa çıkarıldı. Bilgisayar korsanlarını barındıran forumda ‘Devil’ kullanıcı adı ile ilan açan hacker, 5.4 milyon hesaptan oluşan veritabanında ünlü simaların, şirket hesaplarının ve siyasi kişilere ait verilerin olduğunu iddia ediyor. Veritabanının tamamı içinse 30 bin dolar talep ediyor.

Satışa koyulan Twitter datası

Benzer şekilde illegal satışların yapıldığı forumun yöneticisi, satış ilanını incelediğini ve paylaşılan verilerin gerçek olduğunu açıkladı. Paylaşılan görsellerde e-posta ve kullanıcı verileri yer alsa da herhangi bir şifre bölümünün olmaması dikkat çekti. Zira hesaplara giriş yapılabilmesi için Twitter şifresi veya e-posta şifresine ihtiyaç duyuluyor.

Konu ile ilgili Twitter cephesinden ise herhangi bir açıklama gelmedi. Twitter’ın çalınan hesaplarla ilgili ne tür bir işlem yapacağı merak konusu.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu