Blog

Yazılım Geliştirmenleri Neden Zaman Takip (time tracking) Uygulaması Kullanmalı ?

Herkese selamlar ! Son zamanlarda herkes tarafından tercih edilmeye başlanan aynı zamanda da somut bir şekilde işlerimizi organize etmekte faydası olan , bu organizasyon şeması içerisinde daha sağlıklı tahmin süreleri verip (estimation) projelerimizi daha gerçekçi yürütmemizi sağlayan birkaç tane zaman takip uygulaması ile tanıştım. Fakat sizlere sadece onların isimlerini vermek istemedim o yüzden geniş bir araştırma yaptım ve birkaç tane seçenek sunmak istedim ki sizler arasından kendinize uygun olanı seçebilin.

İlk olarak bu tarz bir şeye neden ihtiyacımız var ona değinelim sizlerle beraber.

Yazılım geliştirmenleri mesleği gerçekten bilmeyenler tarafından hep bilgisayar başında oturan kişi olarak anılırlar. Bir işi gerçekleştirmek için yeterince çaba sarfetmiyormuş izlenimi yaratırılır bir parça. Esasında ise yazılım geliştirmenleri , mantık , matematik ve ihtiyaç duyduğu yazılım dillerini kullanarak bir sentez ortamı oluşturup gelen talebe cevap vermeye çalışan kişilerdir. Şu an bu yazıyı okuyan bir yazılım geliştirmeni ise bu zaten daha önceden biliyorsunuz demektir.

Bunu önceden bildiğiniz gibi yetişmesi gereken bir ürünün ya da ansızın çıkan bir hatanın nasıl stresli bir ortama dönüştüğünü de söylememize gerek yok tabi. Bu esnada ciddi vakit kayıpları yaşıyor ve aslında bunu nerede kaybettiğimizi farketmiyor olabililiriz. Tabi ki bu tarz bir ortamda yani hem işvereninizi hemde müşterinizi mutlu etmeye çalışmak gerçek anlamda sizi zorlayabilir. Tüm bunlara ve gereksiz görünmesine rağmen zaman izleme uygulamaları işlerimizi oldukça kolaylaştırabilir. Bu sayede hangi işe ne kadar ayırdık kendi performansımız nasıl gibisinden bir çok sorumuza cevap olabilir.

Peki ben hangisini kullanıyorum ? Bir iş arkadaşımda görüp benimde kullanmaya başladığım toggl.

Ciddi anlamda basit ve arayüzü kolay kullanılabilir durumda. Tabi daha kullanmaya başlayalı birkaç ay oldu fakat hemen alışıyorsunuz. Zaman takip uygulamaları sayesinde bir işi yapma sürenizi görebilir o işi yaparken çok fazla zaman harcadıysanız neden bu kadar vakit harcandı sebeplerini irdeleyebilir genel anlamda olumu ve olumsuz yönleri ile beraber performans durumunuzu görebilirsiniz.

Sizler için araştırdığım diğer uygulamalar ise ;

En kısa zamanda sizlerde kullanmaya başlarsanız işlerinizin daha organize bir şekilde iyiye doğru ilerlediğini sizlerde göreceksiniz . Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu