3. Parti Yazılımlar

Microsoft Yammer

Hepimizin şirketimiz içerisinde kullandığı bir portal kişilerin bir birleri ile iletişim kurdukları bir yazılım vardır ya da ihtiyaç duyuluyordur. Şimdi diyelim ki böyle bir ihtiyacımız var. Fakat ilk etapta para da vermek istemiyoruz. İşte tam da burada bugün sizlere bahsedeceğim Microsoft’un 2012 yılı haziran ayında satın aldığı YAMMER devreye giriyor.

 

Uygulamayı şirket içi bir facebook olarak görebilirsiniz çünkü mevcut free versiyonda dahi facebook üzerinde yapabildiğiniz çoğu işlemi kendi şirketiniz içerisinde yapabiliyorsunuz.  Microsoft bu yazılımı 4 farklı versiyon ile lisanslıyor fakat biz bugün ücretsiz versiyon ile neler yapabileceğimiz konusuna bakacağız. Ben bu işi ilerletirim derseniz lisans tipleri ve neler yapabildiğini anlatan link aşağıda mevcut.

 

https://about.yammer.com/pricing/

 

Başlangıç olarak yammer üzerinden bir hesap açmanız gerekiyor. Bunun için www.yammer.com

 

Adresine gidiyoruz.

 

Yukarıda görmüş olduğunuz ekrana bir mail adresi girmeniz gerekiyor fakat şirketinize ait mevcut olan bir mail adresi çünkü bundan sonra oluşturacağınız tüm sistemi verdiğiniz mail adresindeki domain’e göre şekillendiriyor ki sizin için önemli.

 

clip_image002

 

 

Mail adresinizi veriyorsunuz ve size yammer’dan bir mail geliyor. Daha sonra mail üzerindeki link’e tıklıyor ve sayfanızı açıyorsunuz. Çok basit bir kurulum ekranına bilgilerinizi girdikten sonra Kişisel yammer sayfanıza geliyorsunuz.

 

clip_image004

 

Sayfamızı açtığımızda ilk olarak uygulama İngilizce olarak geliyor fakat son kullanıcı da düşünülerek sayfa Türkçeleştiriliyor. Sağ alt köşede duran English link’ine tıkladığınız da

 

clip_image006

 

Dil ekranı geliyor ve kullandığınız dili seçiyorsunuz. Türkçe seçiyor ve devam ediyoruz.

 

clip_image008

 

10 saniye bile beklemeden tüm sayfa Türkçe oluyor.

Küçük bir ayrıntı Türkçe oluyor ama alt kırılımlara doğru indiğinizde yine İngilizce kelimler ile karşılaşıyorsunuz.

Şimdi çok fazla ayrıntıya girmeden ana menüler üzerinden neler yapabildiğimizden bahsedelim biraz.

GELEN KUTUSU: Okunmuş ve okunmamış mesajlarınızı görüyorsunuz. Ayrıca şirketinizdeki diğer konuşmalara göz atabiliyorsunuz.

 

 

 

clip_image010

 

GRUPLAR : iç grup ve dış grup olarak ayırmışlar biz bunu sadece şirket içerisinde kullanacağız diyorsanız iç grup olarak gruplarınızı oluşturuyorsunuz. Dışarıdan şu şirket ile de iş birliğimiz mevcut derseniz onlar ile de bağlantı kurabilirsiniz.

 

Gruplar içerisinde sadece onayladığınız kişiler ile de bir grup oluşturabilirsiniz ya da genel olarak ağdaki herkesin görebileceği bir grup da oluşturabilirsiniz.

 

clip_image012

 

Ayrıca yukarıda gördüğünüz üzere default olarak gelen gruplar var. Hiç uğraşmadan bu gruplara da kişileri üye yapabilirsiniz.

 

Not: ücretsiz versiyonda şunu yapamıyorsunuz. Departman oluşturduğunuzu düşünün ve o departman altında bir departman daha olmuyor. Bunu yapabilmek için lisans almanız gerekiyor.

 

 

 

clip_image014

 

EKLE : Bu kısımdan şirket içerisindeki kullanıcılarınızı buraya davet edebilirsiniz. Hatta Outlook ya da Apple mail gibi E-posta uygulamalarından csv olarak kullanıcılarınızı içer aktarıp da davet gönderebilirsiniz.

 

KİŞİLER : Burada kullanıcıları ve profillerini görebilirsiniz.

 

 

 

clip_image016

DOSYALAR : Bu kısımdan bilgisayarınızda bulunan dosya, resim, video gibi şeyleri ekleyip paylaşabildiğiniz gibi kendiniz de notlar oluşturup bunları şirket içerisinde istediğiniz kişiler ile ya da tüm şirket ile paylaşabilirsiniz.

 

UYGULAMALAR : Bu kısımda Yammer için yazılmış uygulamalar mevcut.

 

HESAP : Bu kısımda profilinizi düzenleyebilir ve ayarlar yapabilirisiniz. Ayrıca mevcut Vcard’ınızı içeri alabilirsiniz.

 

 

 

Yukarıda ana ekranlardan kısa kısa bahsettik ama yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil.

 

clip_image018

 

·         Yammer üzerinde şirketiniz için anketler oluşturabilir. Bu anketleri istediğiniz kişiler ile ya da tüm şirket ile paylaşıp oylayabilirsiniz.

 

 

 

clip_image020

 

·         Yöneticiyseniz ve bir personelinizi tüm şirket önünde takdir etmek istiyorsanız bunu buradan yapabilirsiniz.

 

 

 

clip_image022

Yukarıda gördüğünüz üzere olaylar gönderebilirsiniz.

 

clip_image024

İstediğiniz durumlarda E-Posta ile bilgi alabilirsiniz.

 

clip_image026 clip_image028

Sadece bir web sayfası olarak düşünmeyin MSN tarzı bir masaüstü uygulaması ve ayrıca Mobil cihazlarınızdan bağlanabileceğiniz mobil uygulamaları da mevcut Android market ya da Apple store üzerinden ücretsiz temin edebilirsiniz.

Ayrıca Facebook da olduğu gibi sayfanın sağ alt köşesinde Çevrimiçi kullanıcıları gösteren bir de küçük ekran var. Kullanıcılarınız ile bu ekran üzerinden de konuşabilirsiniz.

Yapabildikleri bunlarla da sınırlı değil tabi ben burada kaba hatları ile sizlere bilgi vermek istedim. Böyle bir şeye ihtiyacınız varsa kurup denemenizi tavsiye ederim. Umarım işinize yarar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu