Forum

telekom ddos formu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

telekom ddos formu

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
700 Görüntüleme
(@ali_koca)
Gönderiler: 668
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

telekom ddos formu için aşağıdaki bilgileri istiyor. sizin ildiğiniz varmı acaba

 

Varsa Atak gelmeyeceği düşünülen güvenilir (whitelist) ip ler.

 

IP adres yada adres bloğu

 

Varsa Atak gelebileceği düşünülen engellenebilecek (blacklist)  ip ler.

 

IP adres yada adres bloğu

 

Diğer networklerden trafik yaratan bilinen Nat yada Proxy adresleri .

IP adres yada adres bloğu

 

 
Gönderildi : 03/08/2017 18:54

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Bu IP veritabanları size özel olarak istenilmektedir. Genel bilinen ip adresleri zaten onlarda engellidir. Sizden varsa ekstra olarak talep ediliyor bu bilgiler.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 03/08/2017 20:44

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Black List için " https://www.blocklist.de " bu linki kullanabilirsiniz. Bunun dışında telekom size 10k üzeri sessionlarda kaynak bazlı koruma sağlayacaktır sizde güvenlik cihaznızda Black list özelliği vasa bunu kullanarak 10K altı bağlantılarda kendi güvenliğinizi oluşturabilisiniz.

 

Örnek makale;

 

http://www.cozumpark.com/blogs/network/archive/2017/01/22/threshold-based-sp_3101_-firewall-sistemleri.aspx

 

 
Gönderildi : 04/08/2017 15:08

(@kayhankayihan)
Gönderiler: 854
Noble Member
 

Varsa Atak gelmeyeceği düşünülen güvenilir (whitelist) ip ler : Sizin kullanmakta olduğunuz IP adresleri olabilir, örneğin farklı bir lokasyondaki ofisinizin IP adresleri

IP adres yada adres bloğu Varsa Atak gelebileceği düşünülen engellenebilecek (blacklist) ip ler : Daha önce atak aldığınız IP adresleri  varsa bunları ekleyebilirsiniz yada BTK daki USOM ekibinin yayınladığı IP adreslerini inceleyebilirisniz.

IP adres yada adres bloğu Diğer networklerden trafik yaratan bilinen Nat yada Proxy adresleri: Size ait  NAT ve Proxy IP adreslerini istiyorlar anladığım kadarı ile.

 
Gönderildi : 06/11/2017 19:30

(@alperenselcuk)
Gönderiler: 284
Reputable Member
 

size atak geldiğinde servis sağlayıcı DDOS korumayı aktif etmek için IP nize mitigation başlatır bunun için objeler kullanır.

 

 

mitigation başladıktan sonra

Varsa Atak gelmeyeceği düşünülen güvenilir (whitelist) ip ler. :  BU vereceğiiz IP ler mitifation a girmeden size erişecek IP lerdir.

Varsa Atak gelebileceği düşünülen engellenebilecek (blacklist)  ip ler. : Bu vereceğiniz IP ler DDOS cihazının zararlı olup olmadığına bakmaksınız mitigation anında erişimin kesileceği IP elrdir.

Diğer networklerden trafik yaratan bilinen Nat yada Proxy adresleri . : servis sağlayıcı bütün IP lerinizi tek parametre de koruduğu gibi, ayrı ayrı objelerle de koruyabilir ki doğrusu odur. genelde proxy, web, dns, trafikleri ayrı objelerle korumak daha sağlıklıdır. 

 
Gönderildi : 10/11/2017 19:22

Paylaş: