Haberler

Microsoft’un JEDI İhalesine Amazon Engeli

Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un Pentagon’un Birleşik Savuma Altyapısı (JEDI) projesi kapsamında yaptığı 10 milyar dolarlık ihaleyi Microsoft’un kapsamı epey gündem olmuştu. Amazon ise kaçırdığı bu ihalenin Trump etkisinde yapıldığını düşünüyor.

Savunma Bakanlığı’nın bulut altyapısını yenileyecek olan JEDI programı Amazon ve Microsoft arasında büyük bir çekişmeye sahne olmuş, sonrasında 10 milyar dolarlık ihaleyi Microsoft kazanmıştı.

Amazon ise Trump’ın bu ihalede etkisinin olduğunu iddia ederek yürütmeyi durdurma davası açmıştı. Davada Trump’ın politik rakibi Jeffrey Bezos’un yıpratmak amacıyla gizli saklı hamleler yaptığı ve bu sayede JEDI ihalesini Microsoft’a verdirdiği iddia edildi. Mahkeme de davanın adil bir şekilde devam edebilmesi açısından JEDI ihalesine geçici tedbir kararı koydu.

Amazon dava kapsamında Başkan Trump, Savunma Bakanlığı sözcüsü Dana Deasy, genel sekreter Mark Esper ve eski sekreter James Mattis’in dinlenmesini istiyor. Elbette yürütmeyi durdurma kararı ihalenin iptal olacağı anlamına gelmiyor ancak bakanlığın yeniden gözden geçirmesi ile sonuçlanabilir.

Kaynak: https://www.donanimhaber.com/microsoft-un-10-milyar-dolarlik-ihalesine-amazon-engeli–118734

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu