Microsoft Azure

Azure Virtual Machine üzerinde Kullanıcı Parolası Resetleme ve RDP Konfigürasyon Resetleme İşlemleri

Microsoft Azure Cloud üzerindeki oluşturduğunuz yada oluşturacağınız Sanal Makinenize nasıl giriş yapacağınızı önceki makalelerimde bahsetmiştim. Buradaki amacım Azure Sanal Makinenizin logon parolasını unuttunuz. Telaş yapmanıza gerek yok. Çözümünü bu adımları izleyerek , Resetleme işlemlerini başarıyla gerçekleştirbilirsiniz.

Öncelikli olarak Azure Portal üzerindeki Sanal Makinemize erişmeye çalışıyoruz.

İlk olarak Azure Portal ekranından “ Virtual Machines “ kaynağını arama kutucuğuna yazarız.

Sanal Makinemizin durumunun “ Running “ statüsünde olduğunu görürüz.

Azure Portalı üzerindeki “ SCCM2103 “ isimli Sanal Makineme bağlanmak için Sanal Makinemize çift tıklarız. İlgili ekranda bağlantı kurmak için “ Connect “ seçeneğini seçeriz.

“ Connect “ seçeneğini seçtikten sonra SCCM2103 adlı Sanal Makinemize hangi Uzaktan Bağlantı Protokolü ile bağlanacağımızı seçeriz. “ RDP “ seçeneğini seçeriz.

İlgili seçeneği seçtikten sonra , Sanal Makinemize Hangi IP adresimiz ile bağlanacağımızı seçeriz. İlgili seçeneklerde “ Public IP address “ ve “ Private IP address “ seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. “ Port Number “ bölümünde ise Sanal Makinemize bağlanmış olduğumuz Default Port şeklinde bırakarak “ Download RDP File “ seçeneğini seçeriz.

“ Download RDP File “ seçeneğini seçtikten “ .rdp “ uzantılı Sanal Makinemize bağlantı için kullanacağımız dosya inmiş olacaktır. İlgili dosyayı tıklarız.

“ Connect “ seçeneğini seçerek devam ederiz.

Sanal Makinemize bağlantı için Sanal Makinemizin kurulumunda tanımlamış olduğumuz “ Username “ ve “ Password “ bilgilerini yazmalısınız. “ Username “ ve ” Password “ bilgilerini doldurduktan sonra “ OK “ seçeneğini seçeriz.

Bağlantı için işlemlere başladığını görmüş oluruz.

“ The logon attempt failed “ uyarısını aldık. Şifreyi hatalı yazmış olabiliriz yada unutmuş olabiliriz. Unuttuysak yapacağımız işlem çok basit. İlk öncelik olarak Azure Portal ekranına geri döneriz.

İlgili Sanal Makine konfigürasyon ekranına döndüğümüzde “ Support + troubleshooting “ bölümünden “ Reset Password “ seçeneğini seçeriz.

Öncelikle bu ekrana geldiğimizde şunu bilgiyi vermek istiyorum. “ Mode “ bölümünde bulunan “ Reset Password “ ve “ Reset configuration only “ seçenekleri devredışı halde gözükürse , VMAccess kullanmadan önce Sanal Makine Running durumda yani çalışıyor olmalıdır. Running durumda olmayan Sanal Makine üzerinde Parola Resetleme işlemlerini sağlayamayabilirsiniz.

“ Mode “ bölümünde iki seçenek karşımıza çıkmaktadır. Bunları açıklamak gerekirse ;

“ Reset Password “ seçeneğinde , Makine erişimi için kullanmış olduğunuz Parolanızı belirlediğiniz şekilde Resetleme işlemi sağlayabilirsiniz.

“ Reset configuration only “ seçeneğinde , Sanal Makinenizin RDP yapılandırmasını sıfırlamanızı sağlamaktadır.

İlk olarak Sanal Makine erişimimiz için hatırlayamadığımız Parolamızı Resetleme işlemi için “ Reset Password “ seçeneğini seçeriz. Sanal Makinemizin kurulum sırasında belirlemiş olduğumuz “ Username “ bilgisini yazarız. Ardından Sanal Makinemize yeni tanımlamak istediğimiz parolayı Microsoft Azure ortamının standartlarına göre complex formatta yazmaya özen göstererek “ Update “ seçeneğini seçeriz.

Resetleme işleminin başladığını görürürüz.

İşlemler devam ediyor.

Resetleme işleminin başarıyla tamamandığını görürüz.

Ardından tekrardan aynı yöntemlerle Sanal Makinemize bağlanmayı deneriz.

“ Username “ ve “ Password “ kutucuğuna ise Resetleme işlemi sağladığımız esnada tanımlama yaptığımız Yeni Parolamızı yazarız. Ardından “ OK “ seçeneğini seçeriz.

Ardından makinemize bağlantıya devam etmek için “ Yes “ seçeneğini seçeriz.

Bağlantı işlemlerimiz devam etmektedir.

Sanal Makinemize sağlıklı bağlandığımızı görmüş oluruz. Ve Parolamızı problemsiz değiştirmiş oluruz.

Ardından tekrardan Azure Portalından “ Support+ troubleshooting “ bölümünden “ Reset Password “ seçeneğini seçerek bu sefer ise Sanal Makinemizin RDP Yapılandırmasını sıfırlama işlemi sağlayacağız. Bunun için “ Reset configuration only “ seçeneğini seçeriz. Ardından işlemlerin başlayabilmesi için “ Update “ seçeneğini seçeriz.

RDP Konfigürasyonlarının resetleme işleminin başladığını görürüz.

İşlemler devam etmektedir.

RDP Konfigürasyon işleminin başarıyla tamamlandığını görmüş oluruz.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere

Faydalı olması Dileğiyle.

Özdemir Mustafa

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel Bir Bankada Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Merhaba, ne yazık ki forum üzerinden destek vermiyoruz, danışmanlık aldığınız firma üzerinden destek talep etmeniz daha doğru olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu