Haberler

ChromeOS Flex İle Eski Laptoplar ChromeBook’a Dönüştürülebiliyor

ChromOS Flex bu yılın başlarında Google tarafından duyuruldu. Bu araç ile herkes eski Windows ya da Mac laptopuna Chrome OS yükleyebiliyor. ChromeOS Flex bir süredir erken erişim safhasındaydı. Google ise şu an Flex’in daha fazla Mac ve PC için yayılmaya hazır olduğunu açıklıyor.

sistemin işleyişinde bir değişiklik olmuyor. ChromeOS Flex web sitesini ziyaret ediyorsunuz. ChromeOS yüklemesini içeren bir USB sürücü oluşturuyorsunuz. Bu sürücü sisteminizin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Eğer her şey yolundaysa eski işletim sisteminizi Chrome OS ile tamam değiştirebiliyorsunuz.

Google bu aşamada 400 farklı cihazla uyumluluk testi yaptıklarını açıkladı. Programın erken erişim safhası yeterli miktarda geri bildirim alınmasına ve son bir kaç ayda 600’e yakın bug’ın onarılmasına yardımcı oldu.

Chrome OS yüklü Chromebook’lar sadece internet erişimini kullanacak olan öğrenciler ve IT çalışanları için ideal. Bu işletim sistemi altındaki PC ya da Mac’ler 1GB RAM üzerinden çalışabiliyor. Google Play Mağazası dışında uygulamalara erişimi olmayan bu işletim sistemi sadece iş amaçlı kullanılabilmekte.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu