Haberler

Intel Veri Sızıntısı: 20 GB Kaynak Kodu Ve İddia Edilen İhlallere İlişkin Dahili Belgeler

Bir ihlalden kaynaklandığı iddia edilen ABD’li yonga üreticisi Intel’ in sınıflandırılmış ve gizli belgeleri, bugün erken saatlerde halka açık bir dosya paylaşım hizmetine yüklendi.

Gizli belgelerin kapasitesinin 20 GB olduğu ve kaynağının belli olmadığı belirtildi.

Belgeleri anonim bir bilgisayar korsanından alan, bir geliştirici ve tersine mühendis olan Tillie Kottmann’a  göre, bilgilerin çoğunun fikri mülkiyet olarak korunması gerekiyor.

Ürün yazılımı kaynak koduna göz atanlar, arka kapılara atıfta bulunan yorumları bulacaklardır, ancak bu herhangi bir anlama gelebilir ve kesinlikle bilgisayarınıza erişebilecekleri anlamına gelmez.

Bilgisayar korsanı, özel bir Python komut dosyası kullanarak varsayılan kullanıcı adı erişimini , dosyalara ve klasörlere güvenli olmayan erişimi test edebildiklerini iddia ediyor. Bilgisayar korsanına göre, doğru isimleri biliyorsanız klasörlere erişim mümkündür. Yine de tek bir ismi tahmin etmeleri gerekiyordu. İçeri girdikten sonra, kök dizine geri dönebilir ve bunlardan herhangi birine erişebilir.

INTEL’ DEN AÇIKLAMA

“Bu durumu araştırıyoruz. Bilgiler, müşterilerimiz, ortaklarımız ve erişim için kayıt yaptıran diğer harici taraflarca kullanılmak üzere bilgileri barındıran Intel Kaynak ve Tasarım Merkezi’nden geliyor gibi görünüyor. Erişimi olan bir kişinin bu verileri indirip paylaştığına inanıyoruz” dedi.

Görünenlere göre devamı gelecek gibi duruyor…

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu