Haberler

Twitter, Topluluk Kurallarında Değişikliğe Gitti

Mikroblog platformu Twitter, topluluk kuralları ve askıya alma politikalarında değişikliğe gidildiğini duyurdu. Platformdan yapılan açıklamada 1 Şubat itibariyle hesapları askıya alınan kullanıcılar için itiraz sürecinin de başlayacağı duyuruldu. Detaylar haberimizde.

Yeni Twitter özellikleri

Elon Musk’ın satın almasından bu yana Twitter’da birçok değişim yaşandı. Platformda arayüz, yazı fontu gibi görsel düzen değişirken tweet görüntüleme sayısı, tweet geri alma gibi birçok yeni özellik de sosyal medya platformuna entegre edildi. Twitter kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir konu da topluluk kuralları ve hesap askıya alma politikaları. Twitter’a ait Twitter Safety hesabından topluluk ve askıya alma kuralları ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Hesabı askıya alınan Twitter kullanıcıları itiraz edebilecek

Twitter’dan geçtiğimiz ay yapılan açıklamada daha önce askıya alınan hesapların tekrar incelenmeye başlandığı ve 30 gün içerisinde birçok hesabın tekrar aktif hale getirileceği duyurulmuştu. Yeni yapılan açıklama ile hesapların aktifleştirildiği, hesabı halen askıda olan kullanıcıların ise 1 Şubat tarihi itibariyle itiraz edebileceği belirtildi. Hesabı yasa dışı konular, şiddet içerikli paylaşımlar, taciz ve terör gibi nedenler dışında bir nedenden askıya alınan Twitter kullanıcıları hesaplarının tekrar aktifleştirilmesini talep edebilecek.

Twitter askıya alma politikasını değiştirdi

Topluluk kurallarının ihlali konusunda Twitter artık daha esnek davranacak. İhlali yapan kullanıcıların hesapları direkt olarak askıya alınmayacak. Öncelikle kullanıcılara ilgili tweetlerin kaldırılması ile ilgili bir bildirim gönderilecek, tekrar ihlal yaşanılırsa tweetlerin erişimi sınırlandırılacak. Bir kullanıcı defalarca kez topluluk kurallarını ihlal ederse de hesap askıya alınacak.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu