Haberler

OpenAI’da Yaprak Dökümü: İki Önemli İsimle Yollar Ayrıldı

Yapay zeka sektörünün en büyük şirketlerinden olan OpenAI’da adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Şirketin CEO’luk görevini üstlenen Sam Altman işten çıkarıldı, kısa bir süre sonra ise kurucu ortaklardan Greg Brockman görevinden istifa etti. Detaylar haberimizde.

OpenAI - ChatGPT

Microsoft’un da iş ortakları arasında yer aldığı OpenAI, 2015 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Sam Altman, Elon Musk ve Greg Borckman liderliğinde kurulan şirket, popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin de geliştiricisi. OpenAI’da bugünlerde beklenmedik olaylar yaşanıyor. Şirketin CEO’su Sam Altman akşam saatlerinde çok bir kararla işten çıkartıldı. Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada Altman’ın elde ettiği verilerin tamamını şirketle paylaşmadığı ve güven ortamının sağlanamadığı belirtildi. Sam Altman’dan boşalan CEO koltuğuna geçici olarak Mira Murati arandı. Murati, şirkette teknoloji şefi olarak görev yapıyordu.

OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman görevinden istifa etti

ChatGPT CEO’su Sam Altman’ın işten çıkarılmasından kısa bir süre sonra bir ayrılık haberi de Greg Brockman’dan geldi. Şirketin kurucu ortağı olan ve yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Brockman, yaşanan olaylar nedeniyle şirketten ayrıldığını açıkladı. Brockman, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Sam ve ben yönetim kurulunun aldığı karar karşısında şok olduk ve çok üzüldük. Öncelikle OpenAI’da birlikte çalıştığımız tüm inanılmaz insanlara, müşterilerimize, yatırımcılarımıza ve bize ulaşan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Biz de hala tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz.”

Son dönemde OpenAI’da yönetimsel sıkıntılarla ilgili oldukça fazla söylenti gündeme geliyordu. Şirketin günlük 700 bin dolar civarında harcama ile faaliyetlerini sürdürdüğü ve bu maliyetlerin gelire oranla çok düşük kaldığı söyleniyordu. Şirketteki iki önemli ismin de gitmesiyle neler yaşanacağı merak konusu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum alanından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu