Haberler

Microsoft Exchange Yönetici Portalında SSL Sertifika Sorunu

Microsoft Exchange yöneticileri admin.exchange.microsoft.com portalına erişmeye çalışırken aniden tarayıcılarının süresi dolmuş bir SSL sertifikası nedeniyle bağlantının özel olmadığına dair uyarılar verdiğini fark etti. Geçici bir düzeltme olarak teknoloji devi, yönetici portalına https://outlook.office.com/ecp/ URL’sinden de erişilebileceğini belirtti.

Google Chrome, admin.exchange.microsoft.com’a erişimi engellemekte

Tarayıcıya bağlı olarak, kullanıcıların siteye erişimi bir güvenlik önlemi olarak engellenmekte veya verilerin güvenli olmayabileceğine dair bir uyarı gösteriliyor. Google Chrome siteye erişiminize izin vermemekte, Firefox ise güvensiz bağlantı konusunda size uyarıda bulunacaktır.

Qualys ’SSL Labs, sertifikanın süresinin 23 Mayıs 2021 Pazar 12:00:00 UTC / 08:00:00 EST’de sona erdiğini bildirdi. Süresi dolan sertifikalar, günümüzde çevrimiçi hizmetlerin büyük çoğunluğunun güvenli bağlantılara geçmesi nedeniyle önemli kesintilere neden olmaktadır. Bir sertifikanın süresinin dolması bazen bir uygulamanın veya hatta tüm altyapının çalışmasını durdurmak için yeterlidir.

SSL sertifikasının yenilenmesinin neden geciktirildiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Microsoft’a sorulduğunda henüz cevap alınamadığı belirtildi.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu