Haberler

Microsoft Güvenliği Üst Düzeye Taşıyor: Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama Zorunlu Olacak!

Microsoft, Microsoft admin portalına giriş yaparken çoklu faktörlü kimlik doğrulamayı (MFA) zorunlu hale getiren koşullu erişim politikalarını yakında başlatacak. Bu politikalar, Microsoft Entra, Microsoft 365, Exchange ve Azure gibi Microsoft admin portallarına giriş yaparken yöneticilerden MFA kullanmalarını isteyecek.

Microsoft ayrıca bulut uygulamalarına erişim sağlayan her kullanıcı için çoklu faktörlü kimlik doğrulama (MFA) gerektiren politikaları uygulayacak ve yüksek riskli girişler için MFA gerektiren politikaları sadece Microsoft Entra ID Premium Plan 2 müşterilerine sunacak.

Microsoft tarafından oluşturulan bu politikalar, Microsoft Entra tenantlara aşamalı olarak raporlama modunda eklenmeye başlanacak. Dağıtımlar tenantları ulaştığında yöneticilere bu politikaları etkinleştirip etmek isteyip istemediklerini seçme fırsatı verilecek ve 90 gün süre tanınacak.

Microsoft, bu koşullu erişim politikalarını yalnızca 90 gün içinde devre dışı bırakmamış tenantlarda otomatik olarak etkinleştirecek.

Bu eklenen politikalara Microsoft Entra yönetici merkezi altında “Protection > Conditional Access > Policies” bölümünden ulaşılabilir durumda. Ayrıca, politikaların durumunu (Açık, Kapalı veya Yalnızca Rapor) değiştirebilirler ve politikalar içinde hariç tutulan kullanıcıları, grupları ve rolleri belirlenebilir.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu