Haberler

Microsoft Edge 88. Sürümü İle Gelecek Yeni Özellikler

Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcısı için çoklu görev özelliklerini, yeni sekme düzenini, geliştirilmiş sık kullanılanlar menüsünü ve daha fazlasını test ediyor. Yeni özellikler genel kullanıcılar için sunulmamıştır, ancak bu güncellemeyi Microsoft Edge’in beta sürümlerini indirerek deneyebilirsiniz.

Yaklaşan Microsoft Edge güncellemesinin en iyi özelliklerinden biri ‘Başlangıç ​​desteği’. Adından da anlaşılacağı gibi, Startup boost, Windows PC’nizi başlattığınızda arka planda Edge işlemlerini yükleyerek Edge’in başlaması için geçen süreyi otomatik olarak azaltacaktır.

Diğer bir büyük değişiklik, sekme çubuğunun pencerenin yanında durmasına izin verecek yeni dikey sekme tasarımının tanıtılması olacaktır. Bu seçenek özellikle ultra geniş monitörlere sahip olanlar için kullanışlıdır, ancak aynı zamanda tarayıcının görünümünü ve hissini özelleştirmenin harika bir yoludur.

Microsoft, Windows 10 ve MacOS için Microsoft Edge’in 88. sürümüyle, ‘book view’ adı verilen yeni bir özelliği etkinleştirmeyi planlıyor. Bu, kullanıcıların belgeleri tek bir sayfada veya kitap görünümünde görüntülemesine olanak tanır.

Gizliliğe önem verenler için, Edge güncellemesi nihayet birinci taraf çerezlerini etkilemeden üçüncü taraf çerezlerini silmenize izin verecektir. Kullanıcılar ayrıca tanımlama bilgilerine filtre uygulayabilir ve türe, ada ve depolanan veri miktarına göre sıralayabilir.

Benzer şekilde, Microsoft da işletmeler için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Örneğin, işletmeler artık Edge’i IE modu ile yapılandırarak FTP protokolüne dayanan sitelere erişebilirler.

Microsoft, yukarıda belirtilen işlevlere ek olarak, Edge temaları için yeni tema renklerini deniyor, ancak bunun herhangi bir noktada halka açık olup olmayacağı belli değil.

Başlangıçta da bahsettiğimiz gibi, bu güncelleme şu anda son kullanıcılar için sunulmadı, ancak Microsoft güncelleme takvimine göre Ocak ayında yayınlanacak .

Kaynak : https://www.windowslatest.com/2020/12/12/microsoft-edge-is-getting-a-new-color-themes-feature-to-enable-fresh-look/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu