Blog

SCCM PXE Geç Yükleme Sorunu ve Çözüm Önerileri

Merhaba, SCCM ile network üzerinden OSD deployment yapıyorsanız boot sonrası ilk yükleme ekranında geç yükleme veya stuck yani donma/kilitlenme sorunları yaşıyor olabilir siniz.

Bu sorunun kaynağını sadece SCCM üzerinde aramak yerine tüm network elemanları üzerine aramakta büyük fayda ancak SCCM’de PXE aktif olan sunucu üzerinde aşağıdaki regedit ayarlarını kontrol etmek ve uygun değerleri girmek sorunu çözmek için yardımcı olabilir.

PXE rolu aktif olan sunucu üzerinde “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SMS\DP” registry path’inde aşağıdaki ayarları bulabilir siniz.

RamdiskTFTPBlockSize: SCCM’de, PXE hizmeti tarafından kullanılan RamdiskTFTPBlockSize, PXE sunucusundan istemciye dosya aktarılırken kullanılan blok boyutunu belirler. Bu, özellikle başlangıç ​​imajlarını ve diğer dosyaları istemcilere dağıtmak için SCCM tarafından kullanılan TFTP sunucusu için önemlidir. RamdiskTFTPBlockSize’un doğru şekilde yapılandırılması, daha hızlı ve daha verimli bir dağıtım süreci sağlayabilir.

RamdiskTFTPWindowSize: RamdiskTFTPWindowSize, SCCM PXE hizmetinde kullanılan bir diğer parametredir. Bu, aynı anda gönderilebilecek TFTP paketlerinin sayısını belirler. SCCM’de, bu parametre genellikle ağ trafiği ve sunucu yükü gibi faktörler göz önünde bulundurularak yapılandırılır. Daha büyük bir pencere boyutu, daha hızlı dosya transferi sağlayabilir, ancak ağ üzerindeki yoğunluğa ve sunucu kaynaklarına bağlı olarak ayarlanmalıdır.

Aşağıdaki tabloda bazı bilgisayar modelleri için uygun değerler verilmiştir. Siz kendi yapınıza uygun olan değerleri bulmanız gerekmekte.

Faydalı olması dileğiyle, kolaylıklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu