Haberler

Google Chrome Kullanışlı Yeni Sürümlerini Duyurdu

Google, son yayınladığı güncellemeleriyle birlikte Chrome OS 103 ve Chrome OS Beta 104’ün yeni sürümlerini duyurdu.

Amerikan teknoloji şirketi Chrome OS Beta 104’ü yayınlamasıyla kullanıcılarına daha rahat bir kullanım sağlayacağı Chrome OS 103’ü de yayınladı. Sürümlerin gelmesi özellikle her gün aktif olarak Google’ı kullanan kişilere fazlasıyla kolaylık yaratacak. Mobil ve masaüstü şeklinde her iki tarafa da gelen yenilik, yakın tarihte devreye giriyor.

Google, kullanıcılarının deneyimlerini her zaman artırmaya yönelik işler yapıyor. Bu deneyimlerde kullandıkları yapay zeka sürekli gelişiyor ve insanları şaşırtmaya devam ediyor. Son yayınlanan Google duyurusunda Chrome OS 103 ve Chrome OS Beta 104’ün yayınlanacağı duyuruldu. Güncellemelerden ilki olan Chrome OS 103, son çektiğiniz dört fotoğrafı telefon kameranızı kullandığınız yere kaydetmektedir. Bu özelliğin yanında yalnızca Android cihazlarda olan Wi-Fi kimlik bilgileri paylaşımı, direkt olarak cihazlarla paylaşılabilecek. Şimdilik yalnızca Chromebook cihazlarda olan yenilik gelecek zamanlarda farklı cihazlara da üretileceği düşünülmekte.

Sürümler Bu Hafta İçerisinde Cihazlara Gelecek

Chrome OS 103 eşsiz özellikleriyle piyasaya giriş yaparken Chrome OS Beta 104’te bambaşka fırsatlarla geliyor. Öncelikle kolay bir biçimde video çekme seçeneği sunacak olan sürüm, kullanıcılarının dilediği videoları anlık olarak kırpması, kaydetmesi ve düzenlemesine de ücretsiz izin verecek. Bütün bu özelliklerin farklı bir Google Chrome sürümünün de gelmemiş olması gelecek yıllarda daha estetik sürümleri yayınlayacağını da kesinleştiriyor.

Google, kendi video kamera uygulamalarına her daim özen gösteren bir şirkettir. Herkese açık bir şekilde yayına alacağı yenilikleriyle birlikte sadece bireysel kullanıcıları değil öğretmenleri de düşünüyor. 10 kat daha hızlı olacağı iddia edilen bu sürümde öğretmenler video derslerini daha kolay yapacak, öğrencilerine anlık ders verirken ekran görüntüleri alabilecek ve bunların üzerinde çizim yapmalarına fırsat verecek. Böylelikle Google Chrome’da online derslerin daha verimli olması amaçlanıyor.

Origin deneme hesaplarını da sürümlerine ekleyen Google, Chrome OS Beta 104’te bu özelliği direkt olarak kullanıcılarına sunuyor. Operatörlerin tamamında ise olağan kullanımın dışına çıkılacağı söylenmekte. Sürümlerin geliş amaçlarından olan pratiklik ve kullanılabilirliği artırma her geçen gün daha da artırılarak memnuniyet sağlanıyor. Google Chrome harika bir deneyim sunacak olan sürümlerini bu hafta içerisinde kullanıma gireceğini duyurdu. Cihazlarınızda güncelleme yaptığınız andan itibaren çevrim içi ve çevrim dışı olarak istediğiniz gibi kullanabileceksiniz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu