Haberler

Windows 11 KB5025305, Güncelleştirmesi Yayımlandı

Microsoft, Windows 11H22’nin tüm sürümleri için isteğe bağlı Nisan 2 güvenlikle ilgili olmayan toplu güncelleştirmeleri, güvenlikle ilgili olmayan güncelleştirmelere öncelik vermek ve Windows güncelleştirmelerini öne çıkarmak için yeni bir seçenekle yayımladı.

Ticari müşteriler için, Windows Update for Business veya WSUS tarafından yönetilen cihazlarda, geçiş varsayılan olarak devre dışıdır. En son değişiklikler, kuruluşlarının BT yöneticileri tarafından denetlenecek ve dağıtılacaktır.

Salı Düzeltme Eki güncelleştirmelerinin aksine, KB5025305 gibi güvenlikle ilgili olmayan önizleme güncelleştirmeleri isteğe bağlıdır ve güvenlik güncelleştirmeleri içermez.

Bu önizleme güncelleştirmesini, Windows Update’> Ayarlar’a gidip ‘Güncelleştirmeleri Denetle’ düğmesini tıklatarak yükleyebilirsiniz.

Ancak, isteğe bağlı bir Windows güncelleştirmesi olduğundan, ‘İndir ve yükle’ düğmesini tıklatarak el ile yüklemeniz gerekir (önizleme güncelleştirmeleri yalnızca Windows Insider derlemelerine otomatik olarak yüklenir).

Windows 11 KB5025305 önizleme sürümü, aşağıda vurgulanan daha önemli olanlardan bazıları olan 19 ek düzeltme ve iyileştirme ile birlikte gelir:

  • Bu güncelleştirme, Microsoft Edge IE modunu etkileyen bir sorunu giderir. Açılır pencereler ön plan yerine arka planda açılır.
  • Bu güncelleştirme, güvenlik duvarı ayarlarını değiştirir. Artık uygulama grubu kurallarını yapılandırabilirsiniz.
  • Bu güncelleştirme, Yerel Güvenlik Yetkilisi Alt Sistem Hizmeti (LSASS) işlemini etkileyen bir sorunu giderir. Yanıt vermeyebilir. Bu nedenle, makine yeniden başlatılır. Hata 0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION).
  • Bu güncelleştirme, imzalı Windows Defender Uygulama Denetimi (WDAC) ilkelerini etkileyen bir sorunu giderir. Güvenli Çekirdeğe uygulanmazlar. Bu, Güvenli Önyüklemeyi etkinleştirdiğinizde oluşur.
  • Bu güncelleştirme, Dayanıklı Dosya Sistemi’ni (ReFS) etkileyen bir sorunu giderir. İşletim sisteminin doğru şekilde başlatılmasını engelleyen bir durma hatası oluşur.

Kaynak: BleepingComputer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu