Haberler

Chrome Bir Yan Arama Paneli Üzerinde Çalışıyor

9t05’ın bir haberine göre Google yeni bir yan arama paneli özelliği üzerinde çalışıyor. Aşağıdaki demoda görebileceğiniz gibi, Google’ın G logosuna tıkladığınızda sol taraftaki arama barı açılıyor. Bu panelde arama sonuçları arasında kaydırma yapabiliyorsunuz. Bir linke tıklamak sayfayı ana tarayıcı penceresinde açıyor. Sistem Chrome’un Android versiyonundaki gibi işliyor. O versiyon arama sonuçlarını adres çubuğunun altına taşıyabilmenizi de sağlıyordu.

Bu özellik belli ki sekme canavarları için düşünülmüş. Normal kullanıcılar için pek bir faydası gözükmese de, herhangi bir başlıkta arama yaparken, raporlar hazırlarken ya da sistemik olarak arama sonuçları arasında gezinirken kullanışlı olma ihtimali var. Yine de normal kullanıcıların bu özelliğe kavuşması biraz zaman alacak gibi gözüküyor.

Özellik ilk olarak Google’ın geliştiricilere has tarayıcısı Google Canary’de kendini gösterdi. Burası aynı zamanda Google’ın en son taze özellikleri yayınladığı ve daha sonra Chrome’un beta, stabil ve geliştirici versiyonlarına yayıldığı yer. Yani yeni özellikleri alıyor olsalar da bu en stabil versiyonu olmuyor.

9to5’a göre bu yeni özellik Chrome’un Chrome 96 versiyonu ile gelecek. Bu da kasım ortasına karşılık geliyor. Akıllara gelen bir soru yan arama çubuğunun öteki arama motorları içinde gelip gelmeyeceği. Tabii bir de yan arama çubuğunun yepyeni bir özellik olmadığını unutmamak gerekiyor. Firefox gibi tarayıcılar genelde sadece yer işaretleri için bile olsa uzun süredir yan barlara sahipler.

Kaynak: gizmodo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu