Haberler

Google Photos Bedava Sınırsız Depolama 2021’de Sona Eriyor

Google yine yapacağını yapıyor. Bütün ürünleri arasında en popüler olanlarından birini, Google Fotoğraflar’ın bedava sınırsız depolama özelliğini kapatıyorlar. Firmanın söylediğine göre servis 1 haziran 2021 tarihinde sonlandırılacak.

Bu tarihten sonra yüklenen bütün fotoğraflar 15gb’lık veri limitinizden götürecek. Fakat 1 haziran 2021 tarihinden önce yüklenen bütün fotoğraflar bedava sınırsız depolama özelliğinden faydalanmaya devam edebilecek.

1 Milyar kullanıcısı bulunan Google Fotoğraflar bir çok platformda yüksek kaliteli fotoğraflar için sıkıştırılmış formatta da olsa bedava depolama alanı sunuyordu. Böylelikle yer sıkıntısı yaşamadan eşleş ve yükle deyip fotoğrafları rahatlıkla buluta yükleyebiliyorduk.

Firmanın açıklamasına göre Fotoğraflar 4 trilyon kadar resim ve videoya ev sahipliği yapıyor ve her hafta kullanıcılar 28 milyar kadar yükleme yapıyor. Yaptığınız yüklemelerin 15gb’lık limitinizden götüreceğinden bahsederken, kullanıcıların %80’inin bu limite önümüzdeki 10 yıl içinde ulaşabilmesinin beklenmediğini de belirtelim.

Sıkıştırılmış fotoğraflar Google Photos’da kabaca 1 ile 4mb arası yer kaplıyor. Bu da gb başına 300 fotoğraf anlamına geliyor. Gmail ve Drive depolama alanlarını da katınca, fotoğraflarınız için bir sürü alana sahip olacaksınız. Fotoğraflarınız için şu an ki depolama alanı kullanımınızı buradan kontrol edebilirsiniz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu