Haberler

Windows 10 Test Build (21337) ile Gelen Yenilikler

Microsoft 1000’den fazla pc oyununa otomatik HDR desteği getirmeyi planlıyor.  Yazılım devinin Windows 10 için test ettiği bu yeni özellik tıpkı Xbox Series X ve S’deki çalışacak. Özellik sayesinde HDR destekli monitörlerde bir takım Directx 11 ve 12 destekli oyunlara HDR (yüksek dinamik aralık) özelliği otomatik olarak gelecek.

Microsoft’dan DirectX program yöneticisi Hannah Fisher’a göre “Bazı stüdyolar oyunlarını en baştan HDR destekli geliştirirken, desteğe doğrudan sahip olmayan oyunlar için, otomatik HDR renk ve parlaklık ayarlarını otomatik olarak HDR seviyesine getirecek.”

Otomatik HDR şu an Windows 10 test build’inde (21337) aktive edilebiliyor. İsteyen kullanıcılar özelliği otomatik çalışır hale getirebilirken, isteyenler de görüntü ayarları kısmından  elle çalıştırabilecek. Oto HDR şu an için bütün DirectX 11 ve 12 oyunlarını desteklemiyor. Microsoft performans ayarları ve sorun giderme üzerinde çalışırken aynı zamanda oto HDR’ın bir miktar GPU işlemci gücüne ihtiyaç duyacağı açıklamasında bulundu.

Oto HDR özelliği yanında Windows 10’un en son test versiyonu Sanal Masaüstü’ne bir takım geliştirmeler, bir Dosya Gezgini güncellemesi ve Not Defteri gibi uygulamalara bazı değişikliklerle geliyor.

Windows 10 yakında sanal masaüstü için el yapımı arkaplanlar içerecek. Bu arkaplanlarda masaüstü kolaylıkla düzenlenebilecek.

Dosya gezgini için klasik görünümün yanında yeni sıkı bir görünüm geliyor. Bu görünümün daha dokunma duyarlı olması bekleniyor.

Not Defteri de yeni bir ikona sahip olacak ve Microsoft Dükkan’dan güncellenebilecek. Bunun yanında Windows 10 ile beraber gelen uygulamalar güncellenecek ve aralarına Windows Terminal ve Power Automate Desktop katılacak.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu