Haberler

Youtube Rewind 2020 İptal Edildi

Youtube 2020 yılını hatırlamanızı istemiyor. Google’un yan firması Youtube, yılın en akılda kalıcı anlarını hatırlattığı yıllık Rewind etkinliğinin 2020 ayağını iptal ediyor. İptal kararı 2010 yılından beri bu ritüeli gerçekleştiren firmanın Rewind’ı atladığı ilk seferi işaret ediyor.

Yapılan bir tweet açıklamasında 2020’de gerçekleşen bir çok iyi olayın olduğu ama yılın yeni bir Rewind versiyonu ile kapatılmasının şu an uygunsuz bulunduğu belirtildi. Bu gelişmenin ismi belirtilmeyen suçlusu ise hepimizin tahmin edebileceği gibi korona virüsü salgını.

Firma “2010 yılından beri seneyi Rewind ile sonlandırdık” diyor. “Ama 2020, öncekilerden çok farklıydı. Ve hiç bir şey olmamış gibi devam etmemiz doğru hissettirmedi. Dolayısıyla bu yıl için Rewind’a bir ara veriyoruz.”

Alınan karar karışık tepkilerle karşılandı. Bazı içerik üreticileri içinde bulunduğumuz zor zamanlarda gösterdiği destek için Youtube’u överken, diğerleri çok zor geçen yılın içinde bir pozitiflik aramaya çalışmadığı için eleştirdi.

Rewind için aldıkları karar ne olursa olsun Youtube zaten tepki alacaktı. Tıpkı geçtiğimiz her yıl olduğu gibi. Yine de 2018 yılında yayınlanan versiyonundan daha kötü tepki alması düşük ihtimal. Keza o yılın Rewind etkinliği  platformda en yüksek beğenmeme alan videoların içinde geliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu