Haberler

Microsoft DNS’yi Yanlış Yapılandırdıktan Sonra Hotmail E-Posta Teslimi Başarısız Oluyor

Dünya genelindeki Hotmail kullanıcıları, Microsoft’un alan adının DNS SPF kaydını yanlış yapılandırması nedeniyle e-posta gönderirken sorun yaşıyor. Gönderilen mesajlar spam olarak işaretleniyor veya SPF doğrulama hataları nedeniyle teslim edilmiyor.

E-posta sorunları dün gece geç saatlerde başladı ve kullanıcılar ve yöneticiler, Reddit, Twitter ve Microsoft forumlarında Hotmail e-postalarının SPF doğrulama hataları nedeniyle başarısız olduğunu bildirdi.

Bir Hotmail kullanıcısı, Microsoft’un forumundaki bir gönderide, Microsoft Outlook Hotmail hesaplarının aşağıdaki hatayla gönderilmediğini açıkladı:

For Email Administrators
This error is related to the Sender Policy Framework (SPF). The destination email system’s evaluation of the SPF record for the message resulted in an error. Please work with your domain registrar to ensure your SPF records are correctly configured.

exhprdmxe26 bu hatayı verdi: exhprdmxe26 gave this error:
Message rejected due to SPF policy – Please check policy for hotmail.com”

Gönderen Politikası Çerçevesi (SPF), spamı azaltan ve tehdit unsurlarının alan adlarını sahtelemesini önleyen bir e-posta güvenlik özelliğidir.

SPF Nedir? Sender Policy Framework – ÇözümPark (cozumpark.com)

Bir posta sunucusu bir e-posta aldığında, gönderen e-posta sunucularının ana bilgisayar adının/IP adresinin bir alanın SPF kaydının bir parçası olup olmadığını doğrular ve eğer öyleyse, e-postanın normal olarak teslim edilmesine izin verir.

Ancak, gönderen posta sunucusunun IP adresi veya alan adı gönderen alanın SPF kaydında listelenmiyorsa, posta sunucusu e-postayı bir hata ile göndericiye geri çevirir veya alıcının SPAM klasörüne koyar.

E-posta teslim hatalarının neyden kaynaklandığını analiz eden yöneticiler, Microsoft’un hotmail.com’un SPF kaydından ” kaydını kaldırdığını belirtti. include:spf.protection.outlook.com

Hotmail.com için önceki SPF kaydı şöyleydi:

v=spf1 ip4:157.55.9.128/25 include:spf.protection.outlook.com include:spf-a.outlook.com include:spf-b.outlook.com include:spf-a.hotmail.com include:_spf-ssg-b.microsoft.com include:_spf-ssg-c.microsoft.com ~all

spf.protection.outlook.com kaldırıldıktan sonra Hotmail’in mevcut SPF kaydı şimdi şöyle:

v=spf1 ip4:157.55.9.128/25 include:spf-a.outlook.com include:spf-b.outlook.com include:spf-a.hotmail.com include:_spf-ssg-b.microsoft.com include:_spf-ssg-c.microsoft.com -all

spf.protection.outlook.com SPF kaydı, hotmail.com alan adı için e-posta göndermeye yetkili olan birçok ana bilgisayarın büyük bir listesini içerir ve bu kayıt eksik olduğunda, bu göndericilerden gelen e-postalar SPF kontrollerinden başarısız oluyor.

spf.protection.outlook.com’un kaldırılması nedeniyle şimdi SPF kontrollerinde başarısız olacak diğer ana bilgisayarlar şunlardır:

40.92.0.0/15
40.107.0.0/16
52.100.0.0/14
104.47.0.0/17
2a01:111:f400::/48
2a01:111:f403::/49
2a01:111:f403:8000::/50
2a01:111:f403:c000::/51
2a01:111:f403:f000::/52

Microsoft SPF sorununu yavaş yavaş düzelttiğini ve gönderimlerin sorunsuz olacağını duyurmaya başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu