Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vmware Felaket Senaryoları Hakkında.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
460 Görüntüleme
(@emrahaltingoller)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhabalar.

Çeşitli mali sebeplerden dolayı bir cluster yapısı oluşturamıyorum. Tek sunucu ile yapılması planlanan (ilk etapta) bir sanallaştırma planımız mevcut.o yüzden amatör çözümler oluşturmaya çalışıyorum.

Fiziksel sunucunun off olması durumunda diskler üzerindeki hostlar nasıl geçici olarak aktif edilebilir bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var açıkcası. Bildiğini kısa bir yöntem varmı. Farklı bir makineye esxi kurup diskleri onun üzerinden çalıştırmak ya da windows ortamında vmware player kullanarak vmleri çalıştırmak mümkünmüdür.

Ayrıca sormak istediğim, VMware Infrastructure 3 Foundation sürümünde 2 fiziki cpu ve 8 çekirdek desteği ile geldiğini biliyorum bu 2 adet 6 çekirdekli toplamda 12 fiziksel çekirdeği bulunan (E5-2630) kullanamayacağımız anlamınamı gelir. Yoksa bu 8 çekirdek sanal host bağına tanımlanabilecek vcpu adedimi anlayamadım.

Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 31/01/2013 13:04

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

bir keresinde bir arkadaşım ki vmware konusunda çok iyidir kendisi, bir laptop ile bir sistemi sabaha kadar çalıştırdı. sabahında sunucular üzerindeki sorun giderildi. 

 
Gönderildi : 31/01/2013 19:57

(@emrahaltingoller)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

mutemelen laptopa esxi kurulumu yapıp mevcut sunucu üzerindeki datastore'yi o makinaya tanımladı. Ki benzer testleri yapmaktayım olumlu bazı sonuçlar alıyorum bu bilgileri burada paylaşacağım.

 
Gönderildi : 05/02/2013 13:13

Paylaş: