Haberler

Meta Quest Başlıkları Artık Facebook Hesabı Gerektirmeyecek

Meta sanal gerçeklik başlıkları için yeni bir hesap sistemi yaratıyor. Meta’nın başlıkları, 2020 yılında alınan bir kararla, Facebook hesabı gerektirmekteydi. Yeni “Meta Hesapları” Facebook’a üyelik gerektirmeyecek. Meta’nın sosyal VR arayüzüne yeni özelliklerle beraber güncellemeler gelecek.

Meta hesapları 2022 ağustos ayı itibarıyla yürürlüğe sokulacak. Uygulama ile VR başlıklarına Facebook hesabı üzerinden girenler de, Oculus hesabını kullanmaya devam edenler de yeni Meta hesapları açacak.

Pratik olarak ise Meta hesaplarının Facebook hesaplarından fazla bir farkı bulunmuyor. Meta hesaplarının oluşturulması da oldukça fazla kişisel verinin girilmesini gerektiriyor. Bu bilgilere isminiz, email adresiniz, telefon numaranız, doğum tarihiniz ve uygulamalar satın alırken kullanacağınız ödeme bilgileriniz de dahil.

Meta’nın yeni modeli kurulum için özel bir hesap gerektirmeyen öteki VR başlıklarına nazaran halen daha kapalı bir sistem. Ama en azından Facebook ile uğraşmak istemeyen kullanıcılar için daha az sinir bozucu olma potansiyeli taşıyor.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu