Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware'e Özel Snapshot Alınmasını Önleyebilir Miyim?

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
323 Görüntüleme
(@OktayBOZDEMiR)
Gönderiler: 88
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arakdaşlar işyerine ait VM var. Bu VM'in snapshot'ının alınmasını istemiyoruz. Acaba bunu bir şekilde engelleyebilir miyiz? Veya belirli bir tarihten sonra yada belirli bir işlemden sonra VM'in açılmamasını sağlayabilir miyiz?

 
Gönderildi : 10/11/2011 16:03

(@burakvardar)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Snapshot alınmasını kullanıcı bazlı engelleyebilirsiniz... Tabi yetkili kişiler yine alabilirler... Siz ne amaçlı bunu istiyorsunuz?

 
Gönderildi : 11/11/2011 00:19

(@OktayBOZDEMiR)
Gönderiler: 88
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

VM'i bir müşteriye verecez. Bu müşterinin belirli bir tarihten sonra bu VM'i kullanmasını istemiyoruz. Fakat sanırım bunun pek bir yolu görünmüyor. En azından snapshot alınmasını nasıl engelleyebiliriz. Müşteri VM'i açmadan önce snapshot'ını alıp, istediği zaman sıfırdan eğitim VM'ini kullanmasını istemiyoruz.

 
Gönderildi : 11/11/2011 12:46

(@burakvardar)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Tekrar merhaba,

İstediğiniz kısıtlandırmayı şöyle yapabilirsiniz;
Öncelikle kısıtlamak istediğiniz kullanıcı için vcenterda bir user oluşturun, ardından bu usera permissions tabından gerekli yetkileri ( mesela read only) verirseniz istediğiniz kısıtlandırmayı uygulayabilirsiniz...

Dikkat edeceğiniz husus nereye ne yetki tanımlaması yapmanızdır. Eğer bir virtual machine için yetkilendirme yapacaksanız o vm seçin...

Selamlar.

 
Gönderildi : 13/11/2011 19:14

Paylaş: