Haberler

LinkedIn, 500 Milyon Kullanıcının Bilgilerinin Sızdırılması Hakkında Bir Açıklama Yaptı

LinkedIn, çevrimiçi olarak sızdırılan kullanıcı verilerinin halka açık bilgiler olduğunu söylüyor.

533 milyon Facebook hesabındaki kişisel bilgilerin çevrimiçi olarak ücretsiz olarak erişilebilir hale getirildiği haberini yeni öğrenmiş olabilirsiniz. Ancak Microsoft’un sahip olduğu sosyal ağ olan LinkedIn’deki veriler de dahil olmak üzere, şimdi web’de dolaşan başka bir büyük kullanıcı veri grubu olduğunu doğruladı. CyberNews’e göre, sızıntının potansiyel kapsamı çok büyük: bir bilgisayar korsanı forumunda verileri satan bir kişi, verilerin 500 milyon LinkedIn profilinden alındığını iddia ediyor.

CyberNews, satılık iki milyon profilden oluşan sözde bir örnekte, üyelerin tam adlarının, e-posta adreslerinin, telefon numaralarının, cinsiyetlerinin ve daha fazlasının görünür olduğunu buldu. Bununla birlikte LinkedIn, verilerin birçok yerden bilgi içerdiğini ve tümünün profesyonel odaklı sosyal ağdan alınmadığını söylüyor.

Yetkililer konu ile ilgili bir açıklama yayınladı

LinkedIn’in açıklamasında, “Satış için yayınlanmış olduğu iddia edilen bir dizi LinkedIn verilerini araştırdık ve bunun aslında bir dizi web sitesinden ve şirketten gelen verilerin bir toplamı olduğunu belirledik” ifadesi yer alıyor.

Şirket ayrıca, “LinkedIn’den alınan hiçbir özel üye hesap verisinin dahil edilmediğini” ileri sürüyor – bu, belki de kazınan verilerin yalnızca birinin genel sayfasında görebileceğiniz bilgileri içerdiği anlamına geliyor. LinkedIn, bunun “LinkedIn veri ihlali olmadığı” konusunda ısrar ediyor ve bu durum, veriler LinkedIn’in sistemlerine giren bir bilgisayar korsanı tarafından toplanmak yerine açık bilgiler kazınmışsa teknik olarak doğru olur, ancak verileri şu anda internette satılan kullanıcılar için fazla bir şey ifade etmez.

LinkedIn, verileri veri kümesinde bulunan kullanıcıları bilgilendirip bildirmeyeceğini henüz açıklamış değil. Facebook da, verileri sızdırılan kişilerden biri olup olmadığını kullanıcılara bildirmeyi planlamadığını açıkladı. E-postanızın veya telefon numaranızın Facebook veri sızıntısının bir parçası olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, buradaki haberden ilgili kontrol aracına ulaşabilirsiniz.

Bloomberg’e göre, İtalya’nın gizlilik koruma kuruluşu LinkedIn hakkında bir soruşturma başlattı.

Kaynak: thverge.com

Diğer Haberler

Fortinet Kritik Zafiyetler İçin Kullanıcılarını Uyardı
Küresel Çip Kıtlığı iPad ve MacBook Üretimini de Vurdu
Twitter, Clubhouse’u 4 Milyar Dolara Satın Almak İçin Görüşmeler Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu