Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Orphaned avhd

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
423 Görüntüleme
(@rstech)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Fiziksel makina (2008R2Ent.) uzerinde sanal makinaya tikladigimda herhangi bir snapshot gormuyorum ancak disklerine baktigimda gayet avhd uzerlerinden calisiyor. Anlasilan snapshot zamaninda silinmis ancak makina restart edilmemis ve merging islemi gerceklesememis. aVhd diskini inspect yaptigimda parent disk'i goruyor. Arastirdigim kadariyla avhd yi vhd yapip -tabii ki makina kapaliyken- onu gosterip sonra merge islemi yapilabilirmis.Bunlara hic girmeden baska bir yontemin olup olmadigini sizlere sormak istedim. VhdTool gibi birseyler buldum repair islemi icin bunu kullanan oldu mu merak ediyorum. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. 

 
Gönderildi : 07/03/2011 15:43

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

VM'i kapat, merge bekliyorsa başlayacaktır. Eğer başlamazsa bahsettiğin şekilde AVHD uzantısını VHD yapıp, parent VHD ile manual merge etmelisin.


VHDtool 'un yaptığı da aynı şey, yani manual merge.


Başlamadan önce mutlaka vhd'lerin yedeğini al ve çalışmayı yedek vhd'ler üzerinde yap.

 
Gönderildi : 07/03/2011 20:12

(@rstech)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Otomatik yapmadigi icin manual merge yaptik. Hem sistem hem uygulama diskleri icin bir sorun cikmadi ve toplamda 3 saate yakin surdu. 

Asagidaki link baya isimize yaradi. 

  http://networkfoo.org/server-infrastructure/recovering-your-virtual-machine-how-manually-merge-hyper-v-snapshots-back-one-  

 

 
Gönderildi : 28/03/2011 12:32

Paylaş: