Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware Esxi 4.0.0 Hat Limitleme

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
471 Görüntüleme
(@SenerK)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sanallaştırma olarak VMware Esxi kullanmaktayız. Fakat her açtığımız sanal sunucu için trafik veyahut hat limitini nasıl yapılacağı hakkında bilgiye sahip değiliz. Örnek veriyorum her açtığım sanal sunucu için xmbit hat sınırlaması nasıl yapabilirim? Fikri ve bilgisi olan arkadaşlardan bu konu hakkında gerekli döküman ve  yardımlarını bekliyorum.. 

Version: VMware Esxi 4.0.0 

Şimdiden teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 20/12/2010 13:27

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

VMware ESXi üzerinde sanal makineleriniz için bandwidth management yapamazsınız. Sadece sanal makinelerinizin bağlı olduğu kart için bu tarz bir ayar yapabilirsiniz ki o da tüm sanal makineleriniz için ve sadece dışarıya gönderdiği trafik üzerinde geçerli olacaktır. Bu işlemi vSphere Client ile sanallaştırma sunucunuza bağlandıktan sonra Configuration bölümüne gelelim ve buradan Networking linkine tıklayalım. Sağ tarafta sanal switch lerimizi ve bunların bağlı olduğu network kartlarını göreceğiz. Burada ayar yapmak istediğimiz virtual switch in bağlı olduğu network kartının üzerinde bulunan Properties linkine tıklayalım ve açılan ekran da ilgili switch i seçip alt bölümde ki edit e tıklayalım. Açılan ekranda Traffic Shaping sekmesine gelip istenen ayarlar yapılabilir. Ancak bu ayarlar o network kartını kullanan tüm sanal makineler için geçerli olacaktır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 20/12/2010 16:28

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Malesef Cisco1000v gibi ekstra birşey kullanmadan sanal makina bazında limit veremezsiniz. Bunun yerine vSwitch'in yada sanal makinalarınızı bağladığınız Virtual Machine Port Group'un özelliklerinden Trafic Shaping tabından giden trafiik için limit verebilirsiniz. Port Group'a verdiğiniz limit o gruba bağlı tüm sanal makinaların toplam limiti olacaktır. Eğer fazla sanal makinanız yok ise belki her sanal makina için ayrı bir port group oluşturmak sizin için bir çözüm olabilir.

 

 

 
Gönderildi : 20/12/2010 16:32

(@SenerK)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hakan bey ve Erkal bey verdiğiniz cevaplardan ötürü ayrı ayrı teşekkür ederim. Şimdi aslında sanallaştırma olarak baktığımızda çok iyi ve başarılı bir yazılım fakat her sunucuya hat limitleme veyahut trafik limitleme gibi eksiklikleri biraz hayal kırıklığı yaratıyor bende. Sonuçta Solusvm gibi sanallaştırma yazılımlarında bile hat limitleme yapabiliyorken VMware Esxi platformunda bunu yapamıyor olmak düşündürücü.

Pek biraz önceki bahsettiğiniz portları genel manada limitleyebilmekten ziyade, ben esxi üzerinden kaç adet sanal port oluşturabilirim? Sanal port limitleri var mıdır? Sunucu fiziksel portunun dışında ben istediğim kadar sanal port oluşturabilir miyim? Eğer oluşturabilirsem bu sanal portlara limit verip her sanal sunucu için ayrı ayrı limitleme yapamaz mıyım?

Ayrıca  hat limitleme olarak vmware esxi için ücretli/ücretsiz herhangi bir eklenti var mıdır? Ekstra bir plugin ile yapılabilinir mi?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.  

 
Gönderildi : 30/01/2011 14:34

Paylaş: