Haberler

Hatalı Windows Defender Güncellemesi, Dosyaları, Ağ sürücülerini, Web Sitelerini Engelliyor

Microsoft, Windows’u güvenli hale getirmek için kurumsal ortamlarda Windows Defender Uygulama Denetimi’ni öneriyor. Ancak son birkaç gündür, bu özellik bir tanım güncellemesi nedeniyle sorunlara neden oluyor gibi görünüyor. Kullanıcıların “aniden” ne dosyaları açabildiğini ne de programları çalıştırabildiğine dair raporlar veriyor. 

Ağ sürücülerine erişmek veya internet sayfalarını açmak bile artık mümkün olamayabiliyor. Uygulamanın Windows Defender Uygulama Denetimi tarafından engellendiği belirtiliyor. Bunun nedeni Microsoft Defender Güvenlik İstihbarat Güncelleştirmesi sürüm 1.391.1503.0 gibi görünüyor.

Bazı kullanıcı yorumları ise şöyle

Günaydın meslektaşlarım,

Müşteriden bu sabah arandı – Dosyalar açılamıyor, programlar çalıştırılamıyor, ağ sürücülerine erişilemiyor veya web sayfaları açılamıyor.

Mesaj: "Kuruluşunuz, Windows Defender Uygulama Denetimi kullanılarak bu uygulamayı engelledi."

Windows 11 Pro işletim sistemi – 22H2.

Çözüm: Hatalı imza dosyası

 Microsoft’un dediği gibi bir Güvenlik İstihbarat Güncellemesiydi, yani sorunlara Microsoft Defender için imza dosyası 1.391.1503.0 neden oldu. 17 Haziran 2023 itibariyle, 1.391.1708.0 sürümü zaten yayınlandı, bu nedenle hatanın gitmiş olması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu