Haberler

Joe Biden’ın Sitesi Türkler Tarafından Hacklendi

Son haftalarda herkesin gündeminde olan ve Joe Biden’ın kazanmasıyla sonuçlanan Amerikan başkanlık seçimleri hâlâ garip hikâyelere konu oluyor. Oyların çalınması, mobil uygulamaların kilitlenmesi, ölü kişilere veya eyalet dışından birilerine oy kullandırılması vb. birçok tartışmalı konunun sonu gelmiyor. Özellikle uzaktan oy kullanma olayı iyice insanları kızdırmış gibi. “Hack ile oy çaldılar, sonuçları değiştirdiler” gibi muhabbetler forumlardan eksik olmuyor.

Biden-Harris seçim kampanyası için açılan Vote Joe adlı web sitesi, bu hafta RootAyyıldız namlı bir Türk hacker tarafından hacklendi ve içeriği tahrif edildi. Site arşivinden kalma görsel kanıtlara göre bu saldırı 24 saat sürdü.

Normalde vote.joebiden.com sitesi, ziyaretçilerini iwillvote.com adresinde yönlendiriyordu. Lakin bu hafta yapılan saldırıdan sonra ana sayfada Türkçe bir mesaj görülüyor. Site şu anda kapalı olsa bile Google aramalarında hacklenmiş hâlini görebiliyoruz.

Siteye bırakılan notta RootAyyıldız’ın saldırıyı üstlendiği belirtiliyor. Bunun yanında MarbeyliWerom, b4rbarøssa, oneshot ve Turkish And Muslim Defacer gibi isimler de bu notta yer alıyor. Birden fazla hacker adının geçmesine rağmen “RootAyyıldız bir grup veya kuruluş değil, tek başına mücadele eden vatan sever biridir” cümlesinin metinde yer alması da biraz kafa karıştırıyor. Notun geri kalanında 34. Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in bir fotoğrafı bulunuyor ve çeşitli siyasi partilere uyarılar veriliyor.

Şu anda erişime kapalı olan vote.joebiden.com’un tekrar ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu