Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Failover Cluster hk.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
430 Görüntüleme
(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar, 

2 Adet Hyper-V  sunucum var ve bu sunucular arasında Cluster kullanarak HA bir yapı yapmak istiyoruz. Normal şartlarda Failover cluster için arkada bir storage olur ve bu storage'den diskler bağlanarak Failover cluster ile Hyper-V tarafında sorunsuz şekilde cluster yapılır fakat biz bu projede bir storage kullanmayacağız. Elimizdeki 2 adet SSD sunucular olduğundan dolayı bu şekilde kullanmak istiyoruz. 

Projeyi biraz daha açacak olur isem ;

A ve B sunucuları var , bu sunucuların içerisinde Hyper-V rolü kurulu olacak ve sanal makineler çalışacak. Bildiğimiz üzere Failover cluster'da  bir sanal makineyi diğer sunucuya migrate edebiliyoruz sonucta diskler storage üzerinden çalıştığı için fakat bizim projede arka planda bir storage olmadığından dolayı  A sunucusundaki butun sanal sunucular bir şekilde B sunucusu ile replike olacak ve vhd ler aynı anda iki sunucudada replike bir şekilde kalacak. A sunucusu down olması halinde B sunucusu üzerinden replike vhd 'ler ile a sunucusundaki sanal makineler ayağa kalkacak. 

Yaptığım araştırmalarda bu işi yapabilmem için Starwind adında bir yazılım var ve bu yazılım iki sunucu arasındaki img dosyalarını replike ediyor ve bu dosyaları partition şeklinde sunucuya bağlayabiliyoruz. Starwind ile herşey iyi güzel fakat Windows Failover cluster yapılandırır iken disklerde bir şekilde hata algılıyor ve cluster'ı tamamlamama izin vermiyor.

Proje hakkında yardımcı olacak arkadaslar icin eger metin ile anlatamadi isem bir resim hazirladim bunada bakabilirsiniz ;

https://i0.wp.com/i.hizliresim.com/w1qVqb.jpg?resize=800%2C323&quality=89 

 

Tam olarak istediğim şey iki sunucu arasındaki vhd leri replike ederek Failover Cluster yapmak.  

Storage uzerinden bu tarz bir işlemi yapabiliyorum fakat proje biraz farklı olunca yardım alabileceğimi duşundum.

Umarım tam olarak anlatabilmisimdir. Daha once bu tarz bir yapı kullanmış olan arkadaşlar var ise yardımcı olurlar ise sevinirim.

Teşekkürler. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 20/03/2014 13:43

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
Konu başlatıcı
 

Merhaba, 

2. sunucu üzerinde fazla ram sıkıntısı olmayacak yani şöyle özetleyim. Her sunucunun 2/5 'i kadar ram tüketilecek şekilde sanal makineler oluşturulacak. Bu sebeple butun sunucular felaket anında bir sunucuya geçse bile max. 4/5 ram tüketecekler. 

Teşekkürler.  

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 20/03/2014 14:23

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Merhaba,

Iki sunucuyu'yu standalone Hyper-V host olarak kurduktan sonar, Hyper-V replica ile istediğinizi ücretsiz sıfır maliyet ile gerçekleştirebilirsiniz. Cluster diye ararsanız yanlış yaparsınız.

Illa Cluster olarak yapayım bu iki sunucu birbiri ile konuşsun derseniz Hyper-V SMB support ile istediğini gerçekleştirebilirsiniz. Konu ile alakalı çözümpark üzerinde makalleler bulunmaktadır. 

Elinizdeki malzemeye göre benim önerim ilk yazdığım şekilde yapmanız şeklinde olacaktır, başka arkadaşlarımın farklı fikirleri olacaktır ona göre en uygununu seçip uygulayabilirsiniz.

Saygılarımla. 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 21/03/2014 04:53

Paylaş: