Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper V  

  RSS
Cemil Doğan
(@CemilDogan)
Üye

Şu anda serverda 2008 R2 64 bit kurulu...Open lisans mevcut...Aynı zamanda Open lisans olarak windows 2003  ve exchange server lisansımız var...Hyper v yi aktif ettim ve sanal sunucu olarak 2003 server kurdum...

sorunum...

1-sanal sunucu üzerine exchange i kurup bunu 2008 server üzerinde nasıl kullanabiliriz..Amacımız yeni bir exchange lisansı va cal parası ödememek için...Zaten lisansımız mevcut alt sürüm olarak..

2-ikincisi kurduğum sanal sunucuya IP aldıramadım ve mouse ı aktif edemedim..Hiç bir mouse hareketi yok.Fare yakalanamadı diye mesaj veriyor...Server (Fujitsu rx300 S4) 2 adet network çıkışı var...Switche sadece bunlardan 1 tanesi bağlı..Bunların hepsini switche bağlamalımıyım...

 

 

Alıntı
Gönderildi : 09/12/2013 00:53
Fatih KARAALIOGLU
(@fatihkaraalioglu)
Kıdemli Üye

inline 

[quote user="Cemil Doğan"]

Şu anda serverda 2008 R2 64 bit kurulu...Open lisans mevcut...Aynı zamanda Open lisans olarak windows 2003  ve exchange server lisansımız var...Hyper v yi aktif ettim ve sanal sunucu olarak 2003 server kurdum...

sorunum...

1-sanal sunucu üzerine exchange i kurup bunu 2008 server üzerinde nasıl kullanabiliriz..Amacımız yeni bir exchange lisansı va cal parası ödememek için...Zaten lisansımız mevcut alt sürüm olarak..

Cevap :Soruyu anlamadım. Detay verebilirmisiniz? 

2-ikincisi kurduğum sanal sunucuya IP aldıramadım ve mouse ı aktif edemedim..Hiç bir mouse hareketi yok.Fare yakalanamadı diye mesaj veriyor...Server (Fujitsu rx300 S4) 2 adet network çıkışı var...Switche sadece bunlardan 1 tanesi bağlı..Bunların hepsini switche bağlamalımıyım...

Cevap : integration services kurulumlarını yaptınız mı ? 

 

 

[/quote]

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/12/2013 01:10
M. Hakan CAN
(@m-hakancan)
Tecrübeli Üye

Merhaba Cemil Bey,

Elinizde ki Exchange Server ve Hyper-V rolünü etkinleştirdiğiniz 2008 R2 nizin sürümü öğrenebilir miyim?

Kurduğunuz sanal  sunucunun sürümü nedir? Integration Services bileşeni kurulmamış gibi gözüküyor. İlgili sunucuya Hyper-V manager konsolundan bağlanıp menüden Action--> Insert Integration Services seçeneğine tıklayıp sanal makinenizde kurulumu gerçekleştirelim.

Sanal makinenizin ip alamaması da Integration Services bileşeninin kurulu olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü Network Adapter, integration services ile birlikte gelen driver lar yüklendiğinde çalışabilmektedir.

Kolay gelsin...

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/12/2013 01:12
Cemil Doğan
(@CemilDogan)
Üye

Merhaba Hakan bey

sanal sunucuyu kurdum 2003 server SP2 ...integration service dende bütün driverları kurdum...Sanal sunucuda  microsoft virtual bus network adaptor oluşturdu...Serverda 2 network çıkışı vardı Hyper v sanal ağ ayarlarından 2.network kartını sanal sunucuya ayarladım...Fakat sanal sunucuda yerel ağ bağlantısında ağ kablosu takılı değil ibaresi var ...bir türlü sanal sunucuya internet çıkışı veremedim...Nerede hata yapıyorum bulamadım...Saygılar...

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/12/2013 16:51
M. Hakan CAN
(@m-hakancan)
Tecrübeli Üye

Hocam sanırım yanlış network kartını kullanıyorsunuz. Çünkü 100 Mbit gözüküyor bağlantı hızı. Bu network kartının özel iletişim bağlantısı olma ihtimali var mıdır? Bazı ibm sunucularda var diye hatırlıyorum bu şekilde ki bağlantının

Hyper-V sunucunuzun network kart özelliklerinin de ekran görüntüsünü gönderebilir misiniz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/12/2013 19:44
Cemil Doğan
(@CemilDogan)
Üye

Hepinize teşekkürler integration service i kurunca bütün her şey halloldu...Bütün driverlar tamam....

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/12/2013 01:21
M. Hakan CAN
(@m-hakancan)
Tecrübeli Üye

Rica ederiz, kolay gelsin..

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/12/2013 11:48
Paylaş: