wmvare 7 ağ ayarlar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

wmvare 7 ağ ayarları sorunu  

 Anonim

merhaba iyi bir sistemci olarak win 2003 serverda vm 7 üzerine centos 5.5 kurulumu yaptım ve sistem sorunsuz çalışıyor nat seçtigimde ana serverın ipsi ile nete çıkıyor. Bu arada sunucu datacenter ortamında gerçek sunucu , biridge vb herşeyi denedim ama bir türlü özel ip atayamadım sisteme.

elimdeki  xxx.xx.xx ipini sadece centosda kullanılmak üzere nasıl atarım. Bunun için centos da ağ ayarlarını vs yapıyorum yine olmuyor acaba ek birşeymi yapmak gerekli.

windowsda oluşan bridge bağlantılardan ekliyorum yine olmuyor ikinci nic ekliyorum yine olmuyor 🙂

 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 09/02/2011 21:39
Ferhat Indi
(@FerhatIndi)
Üye

Eger Public Ip atamak istiyorsan Virtual machine setting kismindan network adapteri bridged  radio buttonunu secip daha sonra replica physical network  checkboxunu isaretlemeniz gerekiyor. Daha sonra eger ortamda DHCP server varsa ip atayacaktir ve internete cikacaktir,

 

Public ip yada static ip vermek istiyorsaniz asagidaki makaleyi deneyin.

 

http://www.thewebmasterscafe.net/webhosting/how-to-configure-static-ip-address-on-centos-linux.html

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/02/2011 23:43
 Anonim

replica physical network

 

bunu seçmemiştim denedim sonuç yine aynı.

 verdiginiz linkte normal centos ağ ayarlamaları nasıl yapılır o var o ayarları zaten yapıyorum.

ama halen nete cıkamıyor makine

 

acaba bu wm deki virtual network editorden birey yapılması gerekiyor mu? Orası ilk kurdugum gibi varsayılan en ustek bridge mod seçili ve oto nici görüyor

 vm1 ve vm8 de varsayılandaki gibi.

 

wm makinenin nic ayarlarında ise dedğiniz gibi seçim yapılı. işletim sisteminin ip ve ayarları doğru şekilde girili.

 mesala dc nin bana verdigi ip  1.1.1.1 diyelim  bu ip ana sunucudaki nic de ekli olacakmı iki sekildede denedim sonuc aynı

dns serverlar ana serverla aynı  geteway de anaserverla aynı verılı.  Burada baska bır ıslemmı gerekıyor.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 10/02/2011 00:41
Ferhat Indi
(@FerhatIndi)
Üye

1-Ortamda DHCP server varmi? Yoksa lutfen DHCP serveri kurun

2- Elinizdeki public ip gecerli olup olmadigindan emin olurmusun? Bu arada public ip mi vermek istiyorsunuz yoksa local networkten bir ip mi?

3-Vmware tools kurdunuzmu?

4- Centos Kurulum sirasinda firewall u devre disi biraktinizmi?

 c

Iyi Calismalar

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/02/2011 01:08
 Anonim

ip çalışıyor ana serverda kullandıgım zaman çalışan bir ip. ip sadece linuxde ekli ve kullanımılmasını istiyorum. İpi datacenter atıyor ben değil. İp sunucuya datacenter taarafından atanmış durumda yanlız ben bu ipi linuxe de çalışmasını istiyorum yani hem windows hem linux kullansın değil sadece linuxe ait bir ip olsun istiyorum.

 

linux konusunda uzman briyim zaten firewall vb ayarların ustekı mesajda kapalı oldugunu soylemiştim. ipcdg eth0 da felan ayarlamalarda vs gerçek bir sunucudan hiçbir eksigi yok .

 

sadece bilmedigim nokta bu sanllaştırmada ip olayları nın mantıgı nedir.

ana serverda 1 gerçek iki sanal ağ bağlantısı var gerçek olanı server kullanıyor sanalları vm kullanıyor onlara herhangi bir mudahale etmedim.

o sanallardan birici dhcp diğeri normal bir bağlantı .

mantıgını kavrayamadıgım için sorunu çozemedım

 

 

 

 

 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 11/02/2011 16:17
 Anonim

    Selamlar ;

 

Host Server daki  fiziksel ethernet e  takılı  network  hattı  da sizin atamak  istediğiniz  public  ip  ile  aynı  networkte mı  eger  aynı  networkte  ise host  uzerinde  centos un kullandıgı ethernet i  bridge  olarak  ayarlayıp  ip ve  gw  bilgilerini  girdiğiniz  zaman  çalışması  gerekmektedir yada  eger  imkanınız  var  ise  soyle  bır  test  yapabılırsınız  centos da  kullanmak  ıstedıgınız  ip yi  host  server  a  tanımlayın ve  internet e  baglanıp  baglanamadıgınızı   test  edın  eger  host  server da  baglanamıyor  ise  datacenter  ile  goruşebilirsiniz.

 

Teşekkürler.

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2011 17:26
 Anonim

anlatamadım galiba söyle net anlatayım

bir adet windows 2003 server  var bu sunucu aktif çalııyor üzerinde iss mail vs sunucuları olan aktif bir server

2- bu sunucu üzerinde wm 7 kurulu ve wm  ilede bir adet vds açıldı centos 5 olorak

 

gerçek serverda xxxx ipi ekli ve  çalışıyor .

 

ben bu x ipini ordan silip sanal makinede kullanmak istiyorum.

bahsetmi oldugunuz bridge mod zaten seçili durumda.Linux ayarlarında ise bir problem yok. Kısaca özetlersek

 

xxx ipi gerçek sunucuda x - y dnsleri ve z getaveyi ile çalısıyor.Ordan silip

sanal sunucuya aynı bilgiler ile eklediğimde çalışmıyor sorun nerede olabilir. 

 

 

örneklerndireyim

 

 bu resimdeki ayarlar aynen böyle seçili

 

 

 

 

 

bu resimde ise en üsteki seçili ve replicada isaretli gerçi altakinide seçsem değisen birey olmuyor.

 

Linux ayarlarıda

 

http://www.thewebmasterscafe.net/webhosting/how-to-configure-static-ip-address-on-centos-linux.html /p>

 

bu sayfadaki gibi  doğru ayarlı  simdi soruyorum sorun sizce nedir ?

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 11/02/2011 23:21
Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

burda 

Bridged Connected directly to physical network seceneginin secilmis olması gerekmiyormu 

yalnız bu ip adresini icerdeki sanal makinanıza verdiginizde dısardaki makinanızda aktif olarak kullanılıyor ise ip çakışması oluşabilir 

 

kolay gelsin 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2011 11:41
 Anonim

merhaba resmin altında o kısımın seçili oldugunu yazmıştım ama değişen birşey olmuyor.

yani o bolumu seçtigimizde birebir ana sunucudaki network ayarını kullan diyoruz ama bizim sanal makine onuda kullanamıyor  

 

nat kulanırsam ancak nete çıkabiliyor :)) bu işi gerçek anlamda gerçek bir sunucuya kurup çalıştıran birinin el atması gerek .)

 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 15/02/2011 16:59
Ferhat Indi
(@FerhatIndi)
Üye

Selamlar Vmware WS  gercek anlamda sunucuya kurulup  production ortaminda calistirlmasi onerilmiyor, nedeni ise sunucun log off olmasi durumunda   VMare workstation stabil calismaz.

 

 

Yukaridaki resimdeki vmnet01 sanal NIC uzerinde belirtilen Bridge to: Automatic kisminin  altinda bulunan network karti, yada kartlarinizdan , yanlizca sizin networka bagli olan karti secin.

Eger yine olmazsa Virtual Machine Settings kismindan butun  network adapterleri remove edin. Daha sonra tekrar ekleyin. 

 Lutfen ortamda DHCP server olup olmadigini belirtin. 

Sonuc alamazsaniz WS uzerine xp kurun, ayni problem devam ederse sorun vmwarede, sorun cozulurse sorun Linuxde.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2011 19:05
Paylaş: