Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hyper-v cluster yapılandırma

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@berkem)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba 2 adet sunucuyu hyper-v ile Hyper-V Failover Cluster yapıcaz. 4 adet program var ve tedarikci hepsinin ayrı bir 2008 ent üzerine kurulmasını istiyor. uygulamalar cluster yapılırkenmi yuklenmeli yoksa sanallaştırıcak tedarikciyle uygulama yapacak tedarikci arasında bir çalışmamı yapılmalı. sanallaştıracak firma ve uygulama yuklucek tedarikci ayrı. bu proje nasıl gercekleşiyor. sanallaştıma ve cluster yaparken uygulamaları o andamı yuklucez yoksa sonramı? bilgi amaclı öğrenebilirmiyim

saygılar,

 
Gönderildi : 20/10/2010 15:41

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Hyper-V failover cluster kurulumu iki fiziksel sunucu arasında çalışır duruma getirildikten (fiziksel sunucukların fail olma durumunu ve üzerlerinde çalışan sanal makinelerin cluster node ları arasında quick ve live migration yapısı ile sorunsuzca taşınabilme testlerinin ardından) sonra dört adet sanal makinenizin (herbirisinin işletim sistemi Windows Server 2008) kurulumu ve ardından üzerlerine uygulamaların kurulumları gerçekleştirilebilir.

Kurulan dört sanal makinenizi de hem yük hem de network band genişliğini dağıtmak anlamında hyper-v cluster node ları arasında iki iki paylaştırabilirsiniz. Tüm kurulumlar bittikten sonra ürün ortamına çıkmadan dilenirse cluster fail ve quick ya da live migration testleri tekrarlanabilir.

Bu durumda öncelikle sanallaştırma yapacak firma kurulumunu tamamladıktan sonra diğer firma sanal makinelerin ve uygulamaların kurulumlarını gerçekleştirebilirler.

NOT: Kullanılacak programların sanallaştırma platformları üzerinde ki sanal makinelerde çalışabildiğinin onayı alınmalı. Programların donanım ihtiyaçları (işlemci sayısı, bellek miktarı, disk alanı gibi) da dikkate alınmalıdır.

NOT: Ayrıca programların yapılarına göre yedekleme stratejisinin belirlenmeside önemli bir noktadır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 20/10/2010 16:10

Paylaş: