Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper V için çift ethernet kartı konfigürasyon tavsiyesi

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
317 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


 


sunucumda 2 tane ethernet kartı var, ancak normal kurulumda kullandığım IP adresi bir ethernet kartına tanımlı, Hyper V'de bu kartı kullanarak iç network'e ve dış ağ'a ulaşıyor. Ben ikinci kartın boş durmasını istemiyorum, sanal makineler ikinci karttan çalışsın, birinci kartı sadece windows 2008'in kendi kullansın istiyorum, benim IP bloğum 10.x.x.x şeklinde, ancak iki karta birden 10'lu IP ve aynı dns, gateway ayarlarını verdiğimde uyarı veriyor kullanmamı tavsiye etmiyor, doğru olarakda domain'e ekli bu makine hangisini kullanacağını bilemeyebilir. bu durumda nasıl hareket etmek lazım?


 


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/09/2010 18:32

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

farklı ip verin ve diğer ayarlarınızı yapın.

daha sonra o fiziksel ethernet kartınızı Hyper-v network settingsten hyper-v ye dahil edin. sonra da sanal makinalarınızı o ethernet kartını kullanacak şekilde ayarlayın kullansın.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 05/09/2010 11:41

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
 

Hocam DNS'e kaydetmesinin onune nasil geceriz ki? Register this connection's addresses in DNS kutucugunu temizledigim halde host makinenin adiyla DNS'e ikinci kez kayit ediyor bunun onune nasil geceriz?

 
Gönderildi : 05/09/2010 12:15

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,


İkinci fiziksel NIC'te ip config. yapılmasına gerek yok ki zaten yapmayın.. Bu NIC'ten çıkan fiziksel kablonun doğru fiziksel switch'e gitmesi yeterli. Daha sonra bu network kartı üzerinde external bir virtual network yaratıp VM'leri üye yaparak ve VM'ler üzerindeki virtual NIC'lere ip vererek fiziksel network ile konuşturabilirsiniz.

 
Gönderildi : 05/09/2010 17:15

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Serhat Bey,


 


Tesekkur ederiz, dediginiz gibi yapinca calisti, suan ikinci ve bosta duran Network kartini sanal makinelere atadim.. onu kullaniyorlar..


peki ilk basta kurarken kullandigim mevcut birinci ethernet kartini sanal makinelere atamistim ve bir tane virtual network olarak o kartta tanimli, onun uzerinde sanal makine yok ancak tanimi duruyor, kaldirmakta fayda varmi o ethernet'in performansini dusururmuyum? cunku o etherneti file server gibi bir islev icinde kullanacagim.


 

 
Gönderildi : 05/09/2010 18:21

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Kaldırabilirsiniz. Zaten bu bir best practice'dir.


Bir NIC host'un management'ı için: üzerinde virtual network olmayacak


İkinci ve sonraki NIC'ler VM'lerin external network iletişimi için: üzerinde external virtual network tanımlı olacak.

 
Gönderildi : 05/09/2010 18:39

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

kaldırdım onuda, gayet güzel oldu.. teşekkür ederim yardım için.

 
Gönderildi : 05/09/2010 18:53

Paylaş: