Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V pagefile.sys hk.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
611 Görüntüleme
(@emredemir)
Gönderiler: 121
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Hyper-V rolu olan serverımdaki C drive inda "pagefile.sys"  adında bir dosya görüyorum. Dosyanın boyutu 42 GB civarındadır. Bu dosya ne işe yarıyor acaba ? Silsem bir problem olur mu?

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 31/08/2010 18:54

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Bu Hyper-V sunucusunun değil Windows Server işletim sisteminizin swap dosyasıdır. Silemezsiniz ve de silmemelisiniz [:)]. Sadece elinizde var ise swap dosyasının yerini sistem diskiniz yerine fiziksel olarak başka bir diske aktarabilirsiniz. Böylece performansınız da artacaktır.

42 Gb olmasına gelince. Bu genelde sisteminiz üzerinde bulunan bellek miktarı ile alakalıdır. İlgili ayarı server manager konsolunda Server Summary bölümünde sağda bulunan Change system properties linkine tıklayıp açılan pencerede Advanced sekmesine gelelim. Buradan da Performance bölümünde ki Settings butonuna tıklayalım. Açılan pencerede Advanced sekmesine gelelim. Virtual Memory bölümünde ki Change butonuna basarak ayarları görebilir ve değiştirebilirsiniz. Tavsiyem eğer elle ayarlandıysa System Managed size şeklinde ayarlamanızdır. 

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 31/08/2010 19:46

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Ek olarak istenmiyorsa paging kapatılabilir (yani pagefile.sys kullanılmayabilir). Ama burada şu nokta önemli: Paging kapatmak için fiziksel memory miktarınıza güveniyor olmalısınız.


Paging yani pagefile.sys sisteme virtual memory sağlar ve bu sayede o an aktif kullanılmayan ama arka planda çalışması gereken bir çok process'in, çok daha değerli olan fiziksel memory kaynağı üzerinde yer işgal etmesi önlenir ve hard disk üzerinde duran pagefile.sys içine gönderilir. İhtiyaç halinde tekrar fiziksel memory üzerine çekilir.

 
Gönderildi : 05/09/2010 17:26

Paylaş: