Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Snapshot?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
349 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hyper-V kullanarak sanal bir makine olan exchange için aldığım 3 tane snapshot vardı.Bazı zamanlar bu snapshotlardan geri dönüş gerçekleştirdim ve onun üzerinden devam etim.Geçen gün bütün snapshotları sildim ve sanal makineyi yeniden başlatarak merge işlemini yaptırdım.Yalnız makine açılınca gördüm ki .avhd dosyaları silinmemiş.Bir tane .vhd ve 4 tane .avhd dosyası duruyor ve toplam boyutları 100 gb ı geçiyor.Oysa benim sanal makinem 30 gb lık bir alan kaplıyor.Normalde merge işleminden sonra a.vhd dosyaları silinmesi gerekmiyormuydu.Acaba merge işlemi düzgün gerçekleşmedi mi?


Cevaplarınızı bekliorum.Teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/01/2010 16:25

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,


Muhtemelen merge işlemi tamamlanmamış. Hala avhd'leri kullanıp kullanmadığını config xml içerisinden kontrol etmek lazım.


Bu arada sanal olarak çalışan Exchange için Snapshot desteklenmez 🙂

 
Gönderildi : 25/01/2010 23:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Sanal olarak exchange üzerinde aldığım snapshot üzerinden geri döndüm ve bir problem çıkmadı.Desteklenmez kısmını anlayamadım.


Dediğiniz gibi merge işlemi tam olarak gerçekleşmemiş.Sanal makinenin ayarlarına baktığımda harddisk olarak .avhd dosyası bağlı gözüküyor.Inspect yaptığımda parent .vhd ye kadar iniyor.Arada yine 3 tane daha .avhd dosyası var.Sanırım bu dertten kurtulmak için manuel olarak merge etmeliyim.Ya da başka bir yolu varmı serhat bey ne dersiniz?


Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 26/01/2010 15:03

Paylaş: