Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

HYPER-V`ye sadece ACRONIS ile geciş P2V

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
400 Görüntüleme
(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Bir kac gundur VMM 2008 ile ile varolan fiziksel workgroup makinemi sanala almaya calişiyordum. Bunun icin koskoca bir DVDyi kurmak gerekiyordu ki bu programda WMM 2008 idi. Bu programa ragmen basarili olamadim. En sonunda denemelerle kendi yontemimi buldum ve ise yaradi. Belki ilgilenen olur diye aşagiya adimlar yaziyorum. Su an fiziksel makinem sanalda ve takir takir calisiyor.

1- Hyper-V konsolu altinda sanal makine olusturulur.

2- Onceden Acronis ile imajini aldiginiz hard disk veya external hard diski VM makineye IDE kanalindan ekleyin. Bunu VM ozelliklerinden yapiyrosunuz. Onemli not: Bunu yapmadan once ana isletim sisteminizden bu external harddiski offline yapmalisiniz ki Hyper-V  bu harddiski fiziksel harddisk olarak gorsun.

3- Acronis baslangic CDsini CDromunuza koyun ve surucu harfinin Hyper-V tarafindan  Capture yapin.

4-Sanal makinenizi baslatin ve bilinen standart Acrinis adimlarini uygulayin. Tabiiki Universal restore ozelligini seciyoruz. Not: Eger Acronis ekrani geldiginde keyboard mouse calismiyorsa sanal makinenizin ekranini Full screen yapin. (Bunu bulana kadar saatlerim gecti:)))

5-Acronis isini bitirince makine restart edecek ve isletim sisteminiz baslayacak. Driverlari bulmaya baslayacak ama ethernet ve digerlerini size soracak. Hepsnine cancel deyip sanal makinenin penceresidneki Actions menusunden (Insert Integrated Services Setup Disc`e tiklayin. Driverlar otomatik olarak kurulucaktir. Ethernet kartiniz degistigi icin onceki manuel Ip konfgurasyonlari gitti ve bunlari tekrar gormeniz gerekecek.

Islem tamam kolay gelsin

 
Gönderildi : 15/12/2009 02:00

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Alternatif için teşekkürler. Ücretsiz olan disk2vhd MS tool'unu da kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 15/12/2009 02:03

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Hocam disk2vhd ile yapmaya calisitim ancak Hyper-V uyari verdi. Hyper-V sadece VMM2008 ile yapilan convertleri kabul eder gibisinden.

Serhat hocam diger 2003lu makinede disk2vhd`yi tekrar denedim bu sefer oldu ancak sistem baslayinca ntldr missing uyarisi veriyor. Bunu nasil tamir ederiz?

 
Gönderildi : 15/12/2009 02:22

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Boot bölümü başka bir partition üzerinde kalmış olabilir mi?



Eğer bu şekilde ise ve sen sadece system part. convert ettiysen ntldr missing alırsın.


Eğer bu şekilde değil, system ve boot bölümü aynı partition üzerinde ise şu çözümlerle sorunu aşabilirsin: http://support.microsoft.com/kb/816793

 
Gönderildi : 16/12/2009 02:10

Paylaş: