Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Recover İşlemi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@emredemir)
Gönderiler: 121
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar ,

Recover yöntemi ile ilgili snapshot işleminde bazı problemler olduğunu internette bazı kaynaklardan okudum.Ayrıca import export operasyonuylada recover işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Şunu soracaktım en etkili recover yöntemi nedir acaba ? Yoğun input ve output olan sistemde çıkabilecek bir sorun en son istedigimiz şey olmasına rağmen olabiliyor.Bu hatayı çok kısa süre içerisinde gidermek ve geri getirmek gerekiyor.Ya da çalışan sistemi aynen oluşturmak. Çalışan sistem bozulduğunda en hızlı ve en etkili yöntemi nasıl izlemeliyim ? Teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/08/2009 15:05

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,


Hangi platformdan bahsediyoruz?

 
Gönderildi : 17/08/2009 16:03

(@emredemir)
Gönderiler: 121
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hyper-V platformundan .

 
Gönderildi : 17/08/2009 17:38

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Öncelikle snapshot özelliği tam bir recovery çözümü değildir ve asla backup amaçlı kullanmayın. Snaphot'lar belirli işlemler öncesi alınır (yazılım yüklemeleri, yeni konfigürasyonlar, upgrade işlemleri, sp yüklemeleri vs.. gibi işlemler öncesi..) ve işlem tamamlandıktan ve yapının sağlıklı çalıştığından emin olduktan sonra derhal silinir. Aksi durumda ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlar doğrurabilir ve sanal disk erişimlerinde performans kaybına yol açabilir.


VM erişilebilirliğini güvence altına almak için en doğru yöntem Hyper-V hostlar arası failover cluster oluşturulmasıdır. İkinci yöntem ise DPM2007 kullanarak belirli aralıklarla VM'ler backuplanır (vss ile online), felaket anında bu backuplar yine hızlıca hostlar üzerine restore edilir. Ayrıca Guest application ve servislerin backuplarını örneğin network üzerindeki storagelere de almanızı öneririm.

 
Gönderildi : 17/08/2009 18:25

Paylaş: