Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V Disk yönetimi hakkında

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
341 Görüntüleme
(@emredemir)
Gönderiler: 121
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Hyper-V üzerine kurduğum guest makinaları farklı disk lerde tutmak istiyorum . Serverda Raid 5 harddisk bulunuyor. Ayrıca disk kutuları bağlamak istiyorum . Nasıl bir yapılandırma yapmam gerekiyor acaba ?  Storage arraylerle bağlantıda bir sorun çıkartıyormu?

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 31/07/2009 12:41

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba,

Bu doğru bir hareket. VM'leri farklı fiziksel disklerde konumlandırmak performans anlamında faydalıdır. Örneğin fiziksel bir NIC'i bir VM'e dedicate ettiğimizde, o NIC sadece o VM'e hizmet eder ve VM'in network aktiviteleri daha performanslı çalışır. Aynı durum disk tarafında da geçerli. VHD, xml, vsv, bin gibi VM dosyalarını o VM için dedicate edilmiş fiziksel diskte tutarsak, disk i/o trafiği sadece o VM'e ait olacak ve buda performansa iyi anlamda etki edecektir. Hatta VM üzerindeki diskleri pass-through olarak kullanırsanız, performans daha da artacaktır. Ancak pass-through disklerde snapshot alamazsınız ve VHD'ler kadar esnek ve kolay taşınabilir değillerdir.

Storage array'lerle ilgili bir sıkıntı yok.

 

 

 
Gönderildi : 31/07/2009 13:08

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Ethernet destekli basit nas cihazlarda kullanamadım ben vhd leri, iSCSI ya da FC bağlantılı storage kullanmak daha mantıklı olur.

 
Gönderildi : 31/07/2009 13:36

Paylaş: