Haberler

Google Asistan 3. Parti Uygulama Desteğine Kavuşuyor

Teknoloji devi Google, Google Asistan uygulamasını geliştirmeye devam ediyor.

Şirket Android telefonlarında yer verdiği asistan uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. Şirket son olarak 3. parti uygulamaların da Google Asistan ile entegre bir şekilde çalışacağını duyurdu.

Sesli Asistan halihazırda bazı 3. parti uygulamaları destekliyordu. Ancak yapılan açıklamada Playstore Mağazasında bulunan 30’dan fazla popüler 3. parti uygulamanın destekleneceğini açıklayan Google, insanların sesli komutları arama yapmanın haricinde; mesaj yazma, müzik çalma, sipariş verme gibi farklı sesli konutların da algılanabileceğini söylüyor. Ayrıca, yaygın kullanılan sesli komutlara da gelecek olan güncelleme ile birlikte kısayol atanabilecek. Örneğin; “Spotify üzerinden yeni şarkıları çal” komutunu “şarkı çal” olarak kısayola çevirebiliriz.

Yaptığımız denemelerde gerçekten de bazı uygulamaların entegre edildiğini görüyoruz ancak henüz tam anlamıyla asistanın düzgün çalıştığını söylemek zor. Ayrıca Mağaza üzerinde bulunan yüzbinlerce uygulamamanın adaptasyonun sağlanması da zor görünüyor.

Kaynak

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu