Haberler

VLC Media Player İçin Büyük Güncelleme Yolda

VLC Media Player milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Özgür video oynatıcı yazılımı 20. yılında kullanıcılara yeni değişiklikler vadediyor.

VLC Media Player Arayüzünde Değişikliklere Gidiyor
VLC Media Player Arayüzünde Değişikliklere Gidiyor

3.5 milyardan daha fazla indirilen VLC medya oynatıcı 20. yılını doldurdu. Bunu başarıyı kutlamak ve yazılıma yeni bir soluk getirmek için kullanıcılara yeni bir güncelleme sunulacak.

VideoLAN Başkanı Jean-Baptiste Kempf ropörtajında arayüzü daha modern hale getirdiklerini belirtti. Ayrıca Kempf, yazılımın çevrimiçi bir versiyona sahip olacağını da açıkladı. VideoLAN ekibi bunun için WebAssembly ve JavaScript’i destekleyen bir sürüm geliştiriyor. Programın çevrimiçi sürümü, Adobe Flash’a benzer bir web eklentisi içerecek.

Kullanıcıları VLC 4.0 sürümünde büyük değişiklikler bekliyor. Ayrıca şirket yeni bir projenin üzerinde çalıştığını da açıkladı. “Movepedia” adlı yeni proje IMDb benzeri bir film veritabanı oluşturma fikri ile yola çıktı. Fakat yeni projeyi ne zaman göreceğimiz şimdilik belirsiz.

Uygulama geçtiğimiz günlerde M1 işlemcili Macbook modelleri için yayınladığı destek güncellemesi ile desteklediği platformların sayısını arttırdı. 20 yıldır rakipleri arasında popülerliğini koruyan uygulama Android cihazlarda da varlığını sürdürüyor. Ayrıca son destek güncellemesi ile macOS Big Sur ile uyumlu hale getirilen yazılımın henüz bir iOS uygulaması bulunmuyor.

Kaynak: gizchina.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu