Haberler

Microsoft, ARM Cihazlarındaki Microsoft 365 Doğrulama Sorunlarını Gidermek İçin Acil Güncelleme Yayınladı

Haziran 2022 Salı Yaması güncellemelerini yükledikten sonra Arm cihazlarında Azure Active Directory ve Microsoft 365 oturum açma sorunları ortaya çıkmıştı. Microsoft bu sorunları gidermek için acil güncelleme yayınladı. Windows Update aracılığıyla otomatik olarak yüklenebilir veya Microsoft Update Kataloğu ( Windows 10  için KB5016139 ve Windows 11 için KB5016138 ) aracılığıyla manuel olarak indirilip kurulabilir. Microsoft, “Yalnızca Windows Arm tabanlı cihazları etkileyen ve Azure Active Directory (AAD) kullanarak oturum açmanızı engelleyebilecek sorunları giderir” diye belirtiyor. Bu sorundan VPN bağlantıları, Microsoft Teams ve Microsoft Outlook gibi oturum açmak için AAD kullanan uygulamalar ve hizmetler de etkilenmişti. Etkilenen sürümler ise Windows 11 21H2, Windows 10 21H2, Windows 10 21H1 ve Windows 10 20H2 olmuştu.

Microsoft güncellemeler ile ilgili yaptığı açıklamada “4 Haziran 2022’den önce yayınlanan güncellemeleri kullanıyorsanız, 14 Haziran 2022 güvenlik güncellemesi yerine bu OOB güncellemesini yüklemenizi öneririz. Daha önceki güncellemeleri yüklediyseniz, cihazınıza yalnızca bu pakette bulunan yeni güncellemeler indirilecek ve yüklenecektir.” diye belirtiyor.

Güncellemeleri hemen yükleyemeyen organizasyonlar için geçici çözüm mevcut

Microsoft, acil durum güncellemesini hemen yükleyemeyenlerin etkilenen ürünleri kullanmaya devam etmek için kullanabileceği bir geçici çözüm paylaştı. Öneri olarak uygulamaların web sürümünlerinin kullanılmasını tavsiye etti.

Kaynak:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu