Haberler

Apple, Dark Sky Uygulamasının Fişini Çekti

Apple, 2020 yılında satın aldığı popüler hava durumu uygulaması Dark Sky’ı geçtiğimiz aylarda App Store’dan kaldırmıştı. Şirket, uygulamanın özelliklerini kendi hava durumu uygulamasına entegre ederek Dark Sky’ın fişini tamamen çekti. Detaylar haberimizde.

Dark Sky

2011 yılında hava durumu uygulaması olarak geliştirilen Dark Sky, tutarlı hava durumu tahminleriyle kısa sürede popülerleşti. 2020 yılında Apple tarafından satın alınan ve App Store’da da en çok indirilen uygulamalar arasına girmeyi başaran Dark Sky, geçtiğimiz aylarda App Store’dan da kaldırıldı. Son olarak 1 Ocak itibariyle Apple, uygulamanın fişini tamamen çekti. Dark Sky’ı daha önce indiren kullanıcılar da artık uygulamaya erişim sağlayamayacak.

Dark Sky özellikleri Apple Hava Durumu uygulamasına eklendi

Apple, rafa kaldırdığı Dark Sky uygulamasının özelliklerini kendi hava durumu uygulamasına entegre etti. Geçtiğimiz ay yapılan güncelleme ile Hava Durumu uygulamasında yeniliklere giden şirket, aslında kullanıcılara 2 farklı uygulama sunmak yerine kendi uygulamasını güçlendirmiş oldu. Güncellenen Hava Durumu uygulaması iOS 16, iPadOS 16 ve MacOS Ventura yüklü cihazlar tarafından kullanılabiliyor.

Dark Sky uygulamasının API’si ise üçüncü taraf uygulamalar tarafından halen çekilebiliyor. Apple, uygulamanın API desteğini de 23 Mart 2023 tarihinden itibaren keserek, yine kendi uygulamasına ait WeatherKit API’sine yönlendirecek.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu