Haberler

Facebook, Uzaktan Çalışma Planını Uzun Vadeli Olarak Tüm Personeli İçin Genişletti

Facebook, Covid salgını bittikten sonra da ofis dışında çalışabilen tüm çalışanlarına uzaktan çalışma izni verecek.

Sosyal medya devi Facebook, çalışanlarına yaptığı bir duyuruda “işlerini uzaktan yapabilen herkes uzaktan çalışma hakkı talep edebilir” dedi.

Facebook’un rakibi olan diğer büyük teknoloji firmalarından Apple ve Google ise, yakın zamanda pandemi dönemi için belirlenen çalışma koşullarının eski hale döneceğini söyleyerek çalışanların önümüzdeki aylarda ofise döneceğini açıkladı.

Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, çalışanlarına 2022’nin yarısını uzaktan çalışarak geçirmeyi planladığını söyledi.

Daha önce ise, şirketin 60.000 çalışanının yarısının on yıl içinde evden çalışabileceğini söylemişti.

Facebook ofislerinin Ekim ayında tam kapasite ile açılması bekleniyor, ayrıca uzaktan çalışma izni olmayan çalışanların en az yarı zamanlı olarak ofislerinde çalışması gerekecek.

Bir Facebook yöneticisi, Wall Street Journal tarafından sorulan, şirketin şu anda kaç çalışanının uzaktan çalışma iznine sahip olduğu sorusuna cevap vermeyi reddetti, ancak şirketin, taleplerin yaklaşık olarak %90’ını kabul ettiğini söyledi.

Taşeronlar yeni çalışma planının dışında tutuldu

Şirket BBC’ye yaptığı açıklamada, yeni uzaktan çalışma politikalarının yalnızca Facebook çalışanları için geçerli olduğunu ve içerik denetleme ve diğer görevleri yerine getirmek için yaygın olarak kullanılan taşeronlar için geçerli olmadığını söyledi.

İçerik denetçileri, Kasım 2020’de Facebook’u onları tekrar ofise girmeye zorlamakla açıkça suçlamıştı.

Bu suçlamaya karşılık olarak şirket, 15.000 küresel içerik inceleme uzmanının çoğunun uzaktan çalıştığını ve pandemi süresince buna devam edebileceklerini söyledi.

Bay Zuckerberg, çalışanlara gönderdiği ayrı bir notta ise kendi uzaktan çalışma deneyimini anlattı.

Ofis dışında olmanın onu “işinde daha mutlu ve daha üretken hale getirdiğini, ona “uzun vadeli düşünmek için daha fazla alan” verdiğini ve “ailesi ile daha fazla zaman geçirmesini” sağladığını söyledi.

Bay Zuckerberg, zamanının bir kısmını Hawaii’deki özel mülkünde geçiriyor.

Teknoloji devleri uzaktan çalışma konusunda farklı yaklaşımlar izliyor

Diğer teknoloji devleri de ofise dönüş için çeşitli yaklaşımlar ile gelecek planlarını belirlediler.

Apple patronu Tim Cook geçen hafta tüm personele yönelik bir notta, “faaliyetin uğultusunu” özlediğini ve çalışanların Eylül ayına kadar haftada en az üç gün ofiste olması gerektiğini, Çarşamba ve Cuma günleri çalışanların uzaktan çalışabileceği günler olduğunu belirtti.

Bunun yanından CEO Sundar Pichai, Mayıs ayında “Google çalışanlarına” gönderdiği bir mesajda, şirketin çoğu personelin “ofiste yaklaşık üç gün ve en iyi çalıştıkları yerde iki gün geçireceği” hibrit bir çalışma planına geçeceğini yazdı.

Pichai’nin belirttiği değişikliklere göre, çalışanların çoğunluğu haftada birkaç gün ofiste olacak ve yaklaşık beşte biri de tam zamanlı olarak uzaktan çalışma hakkına sahip olacak .

CEO Pichai çalışanlarına gönderdiği notta ayrıca, “İşin geleceği esnekliktir” ifadesini kullandı.

Kaynak: bbc.com

Diğer Haberler

iOS 4, Bir Uygulama ile Yeniden Hayat Buldu
Fidye Yazılım Saldırısına Uğrayan JBS 11 Milyon Dolar Fidye Ödedi
Microsoft 7 Adet Zero-Day Zafiyeti İçin Güncelleme Yayınladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu