Blog

Dijital Ekonomide Hız Önemlidir

Dijital ekonominin ortaya çıkması, kuruluşların çalışma şeklini değiştirmekten daha fazlasını yaptı. Müşterilerine ve çalışanlarına kullandıkları uygulama ve hizmetlerden anında sonuçlar elde etme beklentisini sundu. Daha azı, mutsuz müşterilere veya hoşnutsuz çalışanlara dönüşen kötü bir deneyime yol açabilir ve kuruluş için kısa sürede olumsuz bir sonuç doğurabilir.

Modern uygulamalar, hızlı veri akışına son derece bağımlıdır ve bunların yanıtlama hızını yöneten pek çok faktör olsa da, en kritik olanlardan biri temel altyapıdır.

Bu bir kuruluşun verilerin nerede ve nasıl saklandığına ilişkin yaptığı seçimlerin, sağladığı deneyim üzerinde büyük etkisi olabileceği anlamına gelir.

All-flash depolamaya yönelim

Daha hızlı yanıt için yapılan zorlayıcı baskı, mümkün olan en hızlı depolama altyapısını satın almaya olan ilgiyi artırdı. All-flash depolama en düşük gecikme süresiyle en hızlı yanıtı sağlamak için katı hal diskleri (SSD) kullanarak dönen disk tabanlı depolama kullanımını ortadan kaldırır. All-flash dizileri motor ve hareketli parça içermediğinden, çok daha az güç tüketirler ve dönen disk tabanlı sistemleri etkileyen mekanik arıza oranlarına maruz kalmazlar.

All-flash diziler başlangıçta finansal işlemler gibi özelleştirilmiş yüksek çıktılı görevler için kullanılırken, müşteri deneyimi platformları ve yapay zeka tabanlı analitik gibi daha geniş bir uygulama paketinin karmaşıklığı, zaman içinde daha fazla kullanım alanının ortaya çıktığı anlamına geliyordu.

Bu, all-flash dizi pazarının değerinin 2018’de 5.9 milyar dolardan 2023’e kadar 17.8 milyar dolara çıkacağını tespit eden MarketsandMarkets araştırma grubunun 2019 raporuna yansımıştır.

Tüm flash depolamalar aynı değildir.

Çeşitli all-flash depolama sistemleri pazara sunuldu, ancak teknolojinin hızla gelişmesiyle, bazı satıcılar tarafından yapılan tasarım değiş tokuşları, bu ürünlerin aynı olmadığını ortaya koydu.

All-flash dizilerinin performansını yöneten en önemli faktörlerden biri, verileri sürücüye taşıyan ve sürücüden uzaklaştıran iletişim protokolüdür. En iyi all-flash teknolojisi, yüksek hızlı flash ortamlar için özel olarak tasarlanmış, dağıtım yolunu kısaltmak ve uçtan uca gecikmeyi azaltmak için CPU ve SSD’ler arasında doğrudan iletişimi destekleyen NVMe (Uçucu Olmayan Hafıza Ekspres) protokolünü kullanır.

Bir başka önemli faktör, hem dizinin performansının hem de genel hata toleransının temel belirleyicisi olan desteklenebilecek kontrolör sayısıdır.

All-flash teknolojisi, önceki teknolojilere göre performansta büyük bir artış sağlarken, bunu bir fiyat priminde yapar. Dolayısıyla, alıcılar yatırımların uzun vadeli değerini göz önünde bulundurması ve özellikle beş yıllık toplam satın alma maliyetini (TCO) incelemeleri gerekir.

Yüksek performans ve güvenilirliğin mükemmel dengesi

Huawei, performansını destekleyen beş akıllı çip içeren yeni nesil OceanStor Dorado all-flash depolama sistemi sayesinde yüksek performansa isteyen müşterilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu farkı kılan unsurlar, üstün performans ve ilgi uyandıran 5 yıllık TCO olurken, gelişmiş all-flash teknolojisinin avantajlarını sunmasını sağlar.

Huawei OceanStor Dorado, CPU ve SSD’ler arasında doğrudan iletişimi desteklemek için NVMe protokolünü uçtan uca kullanır. Bu da 0.081 ms’lik en hızlı gecikme süresini sağlayabileceği anlamına gelir (Enterprise Strategy Group, ESG tarafından test edildiği gibi). Ayrıca, FC’nin orijinal ağ ile uyumlu NOF’sini de destekler ve müşterilerin yatırımını sağlama alır. Ayrıca, OceanStor Dorado, RDMA tabanlı tam IP ağını destekler, geleneksel olarak istenen üçlü ağ yerine veri merkezi başına bir ağ kullanılmasını sağlar, bu da yönetimi büyük ölçüde basitleştirir. Huawei, NVMe protokolünü tüm serisine uygulayan ilk şirkettir.

OceanStor Dorado, güçlü ölçeklenebilirlik ve sektör lideri 20 milyon IOPS performansı sunan 32 adede kadar kontrolörü destekler. SmartMatrix mimarisiyle, ön ve arka uç hizmet kesintisine neden olmadan 7 kontrolör hatasına karşı koyabildiği için güvenilirlik garanti edilir. Kontrolör arızası durumunda, sistem ana sistemi etkilemeden %100 yük dengelemesine ulaşabilir. Bu, Huawei’nin sunduğu ürünlere özgü bir özelliktir ve depolama güvenilirliği için yeni bir ölçüt belirler.

Üç katmanlı yapay zeka mimarisi, makul yönetim önerileri sağlamak için kullanılan akıllı yönetim ve tahminlerle kuruluşların veri yönetimini otomatikleştirmesine yardımcı olur. Dahili yapay zeka çipleri, tüm yaşam döngüsü boyunca bir veri merkezi içindeki DME veri yönetim motoru için otomatik İşletme ve Bakım sağlamak ve bulut üzerindeki büyük hacimli verilerin derin öğrenme, artımlı eğitim ve akıllı analizi amacıyla insani özellikler verilmiş ve uygun yönetim için kullanılır.

Cihaz, veri merkezi ve bulut arasındaki üç katmanlı sinerji, ekipman için akıllı optimizasyon sağlar ve aynı ağdaki ekipman arasındaki yönetim deneyimini destekler, ekipmanın kullanımla daha iyi olmasını sağlar.

TCO, veri tekilleştirme ve önemli veri azaltımı sağlayan sıkıştırma da dahil olmak üzere bir dizi ek teknolojinin dahil edilmesiyle azaltılır. Bu, toplam depolama alanını ve ilgili güç ve soğutma giderlerini azaltır. ESG’nin teknik incelemesine göre, OceanStor Dorado, 5 yıllık toplam sahip olma maliyetini alternatif bir karma depolama sistemine kıyasla %78 azaltabilir.

Huawei, FLASH EVER iş modeli ile müşteri yatırımlarını daha fazla koruma altına alıyor. Bu, OceanStor Dorado sahiplerinin kontrolörleri en yeni nesil teknoloji ile değiştirmelerini sağlar, müşterilere sürekli yeni bir ortam kazandırır ve Huawei’nin Akıllı O&M (İşletme ve Bakım) hizmeti tarafından desteklenir. FLASH EVER yükseltme hizmeti, 10 yıl içinde 3 nesil için veri aktarımını desteklemez, yeni nesil kontrolörlerin sorunsuz bir şekilde değiştirilmesini ve sıfır hizmet kesintisini sağlar. Çevrimiçi kontrolör değişimi, GUI kullanır ve tamamen otomatiktir. Ayrıca FLASH EVER, satın alma maliyetlerini ve kullanım eşiklerini azaltmak için garantili net kapasite sağlayan, Huawei’nin Net Kapasite Garanti Hizmetini de içerir. Tüm bu hizmetler müşterilere uygun kapasite kullanımı ve hizmet sürekliliği sağlar.

Teknoloji ve hizmet sunumunun bu kombinasyonu, araştırma şirketi ESG’nin, OceanStor Dorado’nun son derece düşük yanıt sürelerinde tutarlı bir şekilde yüksek performans sunduğunu ve performans açısından kritik derecede sanallaştırılmış bir ortamda çalışan zorlu gerçek dünya iş uygulamalarını desteklemek için çok uygun olduğunu bildirmesine neden oldu.

Daha hızlı performansa yönelim, yavaşlama belirtisi göstermez, bu da all-flash depolama alanına aktarımı birçok kuruluş için kaçınılmaz kılar. Huawei’nin yeni nesil OceanStor Dorado all-flash depolama sistemi, uzun vadede yüksek performansın, güvenilirliğin ve uygun maliyetin mükemmel bir dengesini sağlar.

Ek – Referans linkleri:

ESG Technical Review Report
Huawei’s new-generation OceanStor Dorado all-flash storage system

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu