Haberler

Kripto Para Piyasalarında Rekor Düşüş Yaşanıyor

Kripto para piyasaları, Amerika’dan gelen vergilendirme haberleriyle beraber neredeyse son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. 14 Nisan’da 63 bin dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, şu anda 49 bin dolar seviyesinden işlem görüyor.

Kripto Para Piyasasında Sert Düşüş
Kripto Para Piyasasında Sert Düşüş

Yatırımcılarını ciddi derecede etkileyen düşüşün birçok nedeni olduğu görülüyor. Öncelikle Türkiye’deki en büyük para borsalarından biri olan Thodex‘in gündeme vurgun iddialarıyla gelmesi kripto para borsasındaki düşüşe zemin hazırladı. Ayrıca Thodex vurgunu ile yatırımcıların borsaya duyduğu güvenin azaldığı görülüyor.

Ardından Joe Biden yönetimindeki ABD’de hükümetin vergi usullerinde değişiklik yapmak isteyişi medyaya yansıyınca, kripto para piyasalarında oldukça sert bir düşüş yaşandı. Düşüş yaşayan Bitcoin‘in ardından altcoinler de çok ciddi seviyede gerileyerek yatırımcıların zararını arttırdı.

Türkiye’deki yatırımcıların gözdesi altcoinleri olan BitTorent (BTT) ve Chiliz (CHZ) de Bitcoin’de yaşanan düşüş nedeniyle feci şekilde değer kaybetti. Son 24 saatte BitTorent yaklaşık %30 değer kaybı yaşarken, Chiliz’de yaşanan değer kaybı %30’u aşmış durumda.

Piyasanın yükselişe geçip geçmeyeceği ise yatırımcılar tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Dijital bankacılık platformu Oxygen’da Kıdemli Başkan Yardımcısı ve iş geliştirme ve stratejik ortaklıklar başkanı olarak görev yapan Ryan Conway de dahil olmak üzere uzmanlar, Bitcoin’in uzun vadede yeniden yükselişe devam edeceği yönünde fikir birliğinde bulunuyor.

Kaynak

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu